Image
Illustration av Peabs nya bostadshus i Helsingfors.
Illustration av Peabs nya bostadshus i Helsingfors. Bild: Peab

Peab bygger bostäder i Helsingfors

Bygg/Arkitektur Peab har fått i uppdrag att bygga ett bostadshus i Verkkosaari i Helsingfors. Beställare är Helsingfors stads ATT och kontraktssumman uppgår till 17 miljoner euro.
Publicerad den 29 Maj 2023

Projektet omfattar byggnation av ett bostadshus med 79 lägenheter och totalt närmare 9 000 bruttokvadratmeter.

– Vi är mycket stolta över möjligheten att få bygga detta bostadshus och samtidigt samarbeta med en ny beställare, säger Marko Rinkinen, regionchef Peab Finland.

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i juni 2023. Projektet beräknas vara klart i februari 2025. Projektet orderanmäls i det andra kvartalet 2023.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Vasakronan vill hålla byggbranschen skadefri

Bolag Den 19 september, kl 13.00, stannade en rad bygg- och anläggningsarbetsplatser i Sverige upp för att genomföra Håll Nollans så kallade säkerhetspush: Manifestationens syfte var och är att sätta fokus på att skapa en olycksfri bygg- och anläggningsbransch. En av initiativtagarna är Vasakronan och Fastighetssverige fick en frågestund med bolagets vd, Johanna Skogestig.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige