Image
Oscar Properties konkursansökan återkallas.
Oscar Properties konkursansökan återkallas. Bild: Istock/Oscar Properties

Oscar Properties konkursansökan återkallas

Bolag Oscar Properties har nått en överenskommelse med koncernens största borgenärer som avsåg att skriva på överenskommelsen i onsdags, det framgår av ett pressmeddelande från bolaget.
Publicerad den 7 Juni 2024

Oscar Properties har träffat en överenskommelse med en kommitté representerandes en majoritet av obligationsinnehavarna i bolagets icke säkerställda obligation på 800 miljoner kronor och dotterbolaget HL18 Property Portfolios seniora säkerställda obligation på 550 miljoner kronor.

Överenskommelsen innebär att konkursansökan mot Oscar Properties återkallas, att de fastigheter som ägs direkt eller indirekt av dotterbolaget HL18 ska avyttras för att återbetala de aktuella fordringarna i HL18, samt att eventuella övervärden efter försäljningen av fastigheterna distribueras till bolaget.

Överenskommelsen innehåller också en överenskommelse om att verka för att bolagets oprioriterade borgenärer erbjuds möjligheten att konvertera sina fordringar till aktier i Oscar Propeties, förutsatt att bolaget tillförs visst kapital av dess ägare eller andra, motsvarande 99 procent av samtliga aktier i bolaget, före tillskottet. Överenskommelsen förutsätter att vissa villkor kontinuerligt uppfylls.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Obos Nya Hem-vd:n vill se sänkta trösklar till ägt boende

Bostäder Det är ingen nyhet att exempelvis lärare, poliser och brandmän har svårt att efterfråga nybyggda bostadsrätter på många håll i landet. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, menar att de som får samhället att fungera också borde har råd med en egen bostad. – Det här är en jätteviktig fråga, speciellt nu när det är tuffa tider. Något måste göras så att fler kan ta sig in på den ägda bostadsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige