Image

Nytt Pareto-bolag noteras

Transaktioner Pareto Securities har skapat ytterligare ett enfastighetsbolag, som noteras inom kort. Bosjö Fastigheter är namnet på bolaget, som nu har köpt Ellos huvudkontor och centrallager utanför Borås.
Publicerad den 3 Maj 2016

Säljare är ett konsortium bildat av NRP Finans AS och förvaltat av Wilfast Förvaltning AB, som köpte fastigheten av Ellos 2013. CBRE var rådgivare till säljarna.

Fastigheten omfattar cirka 94 000 kvadratmeter uthyrningsbar area och är i sin helhet uthyrt till Ellos i ytterligare 15 år.

Bosjö Fastigheter AB förvaltas av Pareto Business Management AB.

- Vi ser väldigt positivt på affären. Det är en fin fastighet och en stark hyresgäst i Sveriges bästa logistikläge vilket möjliggör en attraktiv och stabil avkastning till våra investerare över tid och vi ser fram emot ett bra och långsiktigt samarbete med Ellos, säger Stefan Gattberg, Corporate Finance-chef på Pareto Securities.

- Genom förvärvet av Ellos huvudkontor och centrallager fortsätter vi att vi erbjuda attraktiva direktinvesteringar i svenska fastigheter. Vi ser med tillförsikt fram emot resten av 2016 då det kommer fler intressanta projekt, säger Mats Carlsson, vd Pareto Securities.

Bosjö Fastigheter AB avses noteras på Aktietorget i slutet av maj månad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige