Efter tio år på Bergakungen öppnar Danilo sin andra restaurang i Göteborg och slår till hösten upp portarna till en 900 kvadratmeter stor restaurang vid Biopalatset på Kungstorget.
– Precis som på Bergakungen ser vi oss som en eventkrog. Till oss kommer man med fördel före bion, den stora matchen, konserten eller efter lördagsshoppingen. Och jag vågar lova att nya Danilo blir en upplevelse för alla sinnen och för alla som har mer planer för dagen än ”bara” ett restaurangbesök, säger Fredrik Sönne, krögare på Danilo.
Redan i maj öppnar Pinchos en ny tapasrestaurang om 500 kvadratmeter på Vasagatan. En stenkast därifrån får göteborgarna sitt egna argentinska steak house då Buenos Aires öppnar på Avenyn 1 i juli.
– Det är glädjande att vi nu kan öka innerstadens och Avenyns attraktionskraft ytterligare genom nya restauranger som kommer att kunna erbjuda intressanta matupplevelser men också inspirerande miljöer, säger Thomas Dahl, vice vd för Wallenstam.
Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.