Image

Ny vd för Wästbygg

Karriär Wästbygg har rekryterat Anders Bergeling som ny vd. Han kommer närmast från en tjänst som biträdande affärsområdeschef bygg på Peab.
Publicerad den 16 September 2016
Anders Bergeling. Bild: Wästbygg
Anders Bergeling.

I slutet av året ersätter Anders Bergeling Ulf Christofferson, som efter 25 år i företaget väljer att gå vidare till egen verksamhet.

– Wästbygg har varit i en intensiv tillväxtfas under de senaste åren och vi är övertygade om att Anders Bergeling både har förmågan och rätt kompetens för att fortsätta arbetet mot de långsiktiga mål vi har slagit fast. Under sina år på Peab har han haft chefsbefattningar såväl inom produktion som strategi- och verksamhetsutveckling på koncernnivå, erfarenheter som kommer väl till pass i hans roll som vd för Wästbygg, säger Jörgen Andersson, koncernchef på Wästbygg Gruppen.

– Jag ser fram emot ett inspirerande och roligt arbete på Wästbygg. I nästan tjugo år har jag varit verksam på Peab, och haft förmånen att trivas och arbeta med utvecklande uppdrag, men nu är det dags att gå vidare mot nya utmaningar. Wästbygg har alla förutsättningar att fortsätta att utvecklas och den framtida resan vill jag gärna vara en del av, säger Anders Bergeling.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ägarskap med ansvar – arkitektnykomlingen står ut i branschen

Bygg/Arkitektur I arkitektbranschen dominerar manligt ägarskap och Morota Staaf Arkitekters ägarform har därför blivit en fyrbåk som de båda ägarna först inte förutsåg. I det kvinnliga ägarskapet ligger nämligen ett ansvar att visa att det finns möjlighet för kvinnor att inte bara vara en del av, utan också att leda, företag. Fastighetssverige har pratat med duon om deras nystartade kontor och vad som driver dem framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige