I stället för att ha en nationsbaserad organisation kommer Citycon att delas in i olika regioner, eller ”kluster”.
Det blir åtta i Finland, tre i Sverige och Baltikum och Nya affärer i ett.
Varje ”kluster” kommer att ledas av en commercial director som rapporterar till en COO.
- Det är ungefär så här vi redan arbetar i Sverige så för oss blir det ingen större skillnad, säger Citycons investeringschef Nils Styf, som har fungerat som en tillförordnad vd sedan Johan Elfstadius lämnade bolaget i december.
- Skillnaden är att det inte blir någon formell vd för Sverige, mer ansvar flyttas ner till cheferna för ”klustren”.
Kista Galleria (som Citycon samäger med kanadensiska CPPIB) kommer att bli ett eget ”kluster”, och resterande svenska fastigheter delas i två områden, riktigt hur de ska delas upp är inte klart ännu.
Vilka kommer att bli de tre svenska cheferna?
- Det är klart internt, men vi går inte ut med det ännu.
Är du en av dem?
- Nej, jag kommer att återgå till min gamla tjänst som investeringschef för hela Citycon.
En del områden, som marknadsföringen, ska centraliseras. Blir det nedskärningar på Citycon i Sverige?
- Nej, det blir det inte. Det har varit nedskärningar i Finland, men vi drabbas inte. Tvärtom är vi inne i flera rekryteringsprocesser. Vi är nästan 50 på Citycon i Sverige i dag, vi var 35 före Kista Galleria-affären.
Bygg/Arkitektur Från politikens håll så har man tagit ett större grepp om vikten av kultur i stadsutvecklingen. Under mandatperioden har det rödgröna styret i Göteborg uttalat ett mål om att just möjliggöra det och Pär Johansson (S), ordförande kulturnämnden i Göteborgs stad, säger att man inte längre kan se kulturen som ett komplement till stadsutvecklingen utan som en grundförutsättning. Därmed kräver det även en dialog mellan fastighetsägare och staden.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.