Image

NP3 köper stort av Kungsleden

Transaktioner NP 3 köper 38 fastigheter av Kungsleden för 760 miljoner kronor. Kungsleden lämnar därmed tio orter i Norrland och siktar nu på att bli en aktiv köpare igen.
Publicerad den 29 Juli 2014
Andreas Nelvig Bild: NP3 Fastigheter
Andreas Nelvig Biljana Pehrsson. Bild: Kungsleden
Biljana Pehrsson.

Fastighetsportföljen, som huvudsakligen är belägen i Borlänge, Falun, Härnösand, Luleå, Sundsvall och Umeå, omfattar totalt 145 000 kvadratmeter, varav merparten består av industri och logistik.

Umeå utgör den största andelen av förvärvet med 15 fastigheter. Umeå, tillsammans med Luleå, är de städer där NP3 har som mål att stärka sin närvaro i under 2014. Förvärvet ingår i bolagets tillväxtplaner inför en planerad börsnotering vid årsskiftet 2014/2015. Fastigheterna tillträds 1 september.

- Med förvärvet av en portfölj i denna storlek befäster vi ytterligare vår position som en betydande aktör på den norrländska marknaden. Förvärvet ger oss en stark närvaro i bland annat Umeå, säger Andreas Nelvig, vd för NP3 Fastigheter AB.

Catella Corporate Finance har biträtt NP3 som finansiell rådgivare och Falkenborn Advokatbyrå har varit legal rådgivare i förvärvet.

Kungsleden har nu sålt fastigheter för 2,2 miljarder kronor under 2014 och bolaget planerar nu att ta nästa steg enligt sin strategi och bli aktiva köpare igen.

- Det är glädjande att vi under årets första sex månader framgångsrikt sålt fastigheter med en sammanlagd vinst omkring 170 miljoner kronor. Vi har utnyttjat det gynnsamma marknadsläget och genomfört renodlingen snabbare än plan till bra priser. I och med försäljningen i Norrland tar vi nu nästa steg i vår strategi och blir aktiva köpare igen, säger Kungsledens vd Biljana Pehrsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige