Image
Fredrik Lindén, Uthyrningschef, Partner Novier och Kinga Kinnunen, Förvaltningschef, Partner Novier.
Fredrik Lindén, Uthyrningschef, Partner Novier och Kinga Kinnunen, Förvaltningschef, Partner Novier. Bild: Novier

Novier vinner upphandling av Union Investment

Bolag Hamburgbaserade Union Investment har efter upphandling i konkurrens valt Novier som sin nya samarbetspartner. Uppdraget avser totalförvaltning och uthyrning av Union Investments svenska kontorsfastighetsportfölj bestående av 5 fastigheter med ett marknadsvärde om cirka 670 miljoner Euro.
Publicerad den 19 December 2022

Union Investment är ett ledande internationellt fastighetsinvestmentbolag som specialiserat sig på öppna fastighetsfonder för privata och institutionella investerare. Union Investment har tillgångar under förvaltning på cirka 54 miljarder euro i sina öppna fastighetsfonder, specialiserade fonder och andra service- och samlade mandat. Företagets portföljer avseende öppna fastighetsfonder omfattar cirka 480 fastigheter och projekt i 26 länder i Europa, Amerika och Asien.

– Det är mycket inspirerande och roligt att ha fått förtroendet från Union Investment att förvalta deras svenska kontorsfastighetsportfölj. Union Investments högt ställda krav i såväl ekonomisk rapportering, kommersiell och teknisk förvaltning, drift och hållbarhet är något som vi uppskattar och bidrar till att våra specialister, som ligger i framkant, ytterligare kan utveckla aktuella fastigheter och skapa värden i portöljen. Vi ser fram emot ett givande och personligt samarbete med Union Investment, säger Kinga Kinnunen, Förvaltningschef, Partner Novier.

– Det är jättekul att ta sig an detta uthyrningsuppdrag. Vårt arbetssätt att i nära samverkan med förvaltningsorganisationen och med hyresgästen och förvaltningsaffären i fokus skapa hållbara affärer gynnar vår uppdragsgivare, säger Fredrik Lindén, Uthyrningschef, Partner Novier.

Uppdraget som startar efter årsskiftet, förutom uthyrninguppdraget som startade redan 1 november, avser totalförvaltning och uthyrning av fastigheter om cirka 100 000 kvadratmeter bestående av moderna, välbelägna och välskötta kommersiella fastigheter i centrala Stockholm och i Arenastaden i Solna. Fastigheterna utgörs primärt av kontorslokaler, men även av butiks- och restauranglokaler.

– Vi är mycket glada över att inleda vårt samarbete med Novier avseende förvaltning och uthyrning av våra kontorsfastigheter i Sverige. Noviers förvaltningsstrategi och arbetssätt motsvarar väl vår höga ambitionsnivå vilket vi värdesätter högt. Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbetet med teamet på Novier, säger Marcel Rousseau, Head of Asset Management Europe 3, Union Investment.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Novier på Branschguiden

Novier är en helhetsrådgivare inom fastigheter, från värdering till förvaltning. Vi kallar det 360 Real Estate Advisors. Med hunger för innovativa lösningar, lyhördhet för våra kunders affärer och stort engagemang skapar vi värde för både våra hyresgäster och våra kunders investeringar. Vi arbetar nära och är personliga. Med oss får du en partner som både tänker stort för framtiden och får saker att hända i vardagen.

Läs mer om Novier på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige