Image
Fastigheten Inom Vallgraven 3:4, Stora Nygatan 17 1/2.
Fastigheten Inom Vallgraven 3:4, Stora Nygatan 17 1/2. Bild: Novier/Vimpelkullen

Novier får uthyrningsuppdrag för kontor inom vallgraven i Göteborg

Uthyrning Fastighetsbolaget Vimpelkullen har gett Novier i uppdrag att hantera uthyrningen av två historiska byggnader med en vakans om totalt ca 2 800 kvm. Byggnaderna ligger på historiska adressen Stora Nygatan 17 ½, Östra Larmgatan 14 och Lilla Kungsgatan. Kontoret spänner över fyra våningsplan med naturliga passager mellan byggnaderna. Ytorna har tidigare hyrts av Psykiatrin inom Västra Götalandsregionen.
Publicerad den 27 September 2024

Fastigheten består av två huskroppar, där ena huskroppen med utsikt över Vallgraven och Trädgårdsföreningen, har restaurerats med originaldetaljer i samråd med Göteborgs Historiska Museum. Fastigheten ligger på en lugn gata, ett stenkast från Harry Hjörnes plats och endast några minuter från Kungsportsplatsen samt Centralstationen.

– Vi ser fram emot att hitta rätt hyresgäster för dessa unika och historiskt betydelsefulla byggnader. Att förvalta en del av Göteborgs historia är både ett stort ansvar och en fantastisk möjlighet. Vi valde Novier på grund av deras expertis och engagemang inom uthyrning av kulturhistoriska fastigheter, vilket matchar vår vision. Vi är övertygade om att de kommer att hjälpa oss att hitta hyresgäster som kommer att uppskatta och trivas i dessa unika lokaler, säger Rickard Ekberg, Vimpelkullen Fastigheter.

– Det är roligt för oss på Novier att ha fått förtroendet att hantera uthyrningen av dessa fantastiska byggnader. Vi är glada att vår satsning på dedikerad uthyrningsrådgivning på projektbasis tas emot väl av fastighetsägare som Vimpelkullen. Deras vackra 1850-talshus med tidstypiska kvaliteter är ett spännande alternativ till den moderna nyproduktion som dominerat de senaste åren i Göteborg. Vi ser fram emot att förmedla detta projekt med stort dominerat de senaste åren i Göteborg. Vi ser fram emot att förmedla detta projekt med stort engagemang, säger Anton Drott, Leasing and Development på Novier i Göteborg.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Novier på Branschguiden

Novier är en helhetsrådgivare inom fastigheter, från värdering till förvaltning. Vi kallar det 360 Real Estate Advisors. Med hunger för innovativa lösningar, lyhördhet för våra kunders affärer och stort engagemang skapar vi värde för både våra hyresgäster och våra kunders investeringar. Vi arbetar nära och är personliga. Med oss får du en partner som både tänker stort för framtiden och får saker att hända i vardagen.

Läs mer om Novier på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi tror på en stark realhyresutveckling"

Bolag SBB:s dotterbolag Sveafastigheter är på väg mot börsen och blir därmed det största börsnoterade svenska bostadsbolaget. Sveafastigheters vd Erik Hävermark berättar för Fastighetssverige vad de vill uppnå genom noteringen, om börsklimatet och tajmingen för noteringen, tillväxtplanerna för bolaget och varför Sveafastigheter inte kommer att delas ut till aktieägarna i SBB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige