Image
Corem har tecknat hyreskontrakt med den danska kedjan Normal i Globen Shopping. Dessutom har Normal tecknat ytterligare avtal om nya butiker med Niam och Cavendo på utvalda handelsplatser.
Corem har tecknat hyreskontrakt med den danska kedjan Normal i Globen Shopping. Dessutom har Normal tecknat ytterligare avtal om nya butiker med Niam och Cavendo på utvalda handelsplatser. Bild: Corem

Normal på offensiven – växer med flera butiker hos trio

Uthyrning Corem har tecknat ett femårigt hyreskontrakt med den danska butikskedjan Normal i gallerian Globen Shopping, något som för Normal innebär en nyetablering i området. Dessutom har Niam och Cavendo, som tillsammans äger och utvecklar en portfölj bestående av åtta centrumfastigheter i Stockholmsområdet och Gävle, tecknat avtal med Normal om etablering av ytterligare fyra butiker.
Publicerad den 14 December 2023

Normal är en snabbväxande butikskedja med ett brett sortiment av kända märkesvaror inom bland annat skönhet, hud- och hårvård. Kedjan etablerades i Danmark 2013 och har idag över 600 butiker Danmark, Norge, Sverige, Holland, Frankrike, Finland, Portugal och Spanien.

Hyresavtalet med Corem är femårigt och avser 600 kvadratmeter lokalyta, varav 300 kvadratmeter avser butiksyta. Butiksöppning planeras till det andra kvartalet 2024.

– Vi har under en tid önskat etablera oss i området. Läget har en mycket bra tillgänglighet redan idag med möjlighet för oss att nå många, och visar dessutom stark utveckling framåt. Vi ser fram emot att utvecklas här tillsammans med Corem, säger Jan Nyberg, vd Normal Sverige.

– Normal utgör ett fint komplement till det befintliga utbudet av butiker, restauranger och service i Globen Shopping. Vi är mycket glada över att kunna välkomna Normal och vara del i deras nyetablering i området, säger Rutger Arnhult, Corems vd.

Utöver Corem har alltså Normal även tecknat avtal med Niam och Cavendo, som tillsammans äger och utvecklar en portfölj bestående av åtta centrumfastigheter i Stockholmsområdet och Gävle, om etablering av ytterligare fyra butiker. Normal finns sedan tidigare i två av portföljens centrumfastigheter och snart i totalt sex av åtta. De nu aktuella butikerna har en total yta på knappt 2 200 kvadratmeter i strategiska lägen.

De nya etableringarna gäller Gallerian Nian i Gävle där en butik öppnar i januari och Bålsta Centrum där Normal beräknas öppna till våren. Under hösten har butiker i Tumba Centrum och Port 73 i Haninge öppnat och sedan tidigare finns Normal i Haninge Centrum och Väsby Centrum.

– Det här är ett kvitto på styrkan vi har i att kunna erbjuda hyresgäster etablering vid flera strategiska platser med stor genomströmning av människor varje dag. Normal är en av de populäraste aktörerna på marknaden idag och att de har valt att ha butiker i sex av våra åtta centrumfastigheter stärker både oss och våra övriga hyresgäster ytterligare, säger Lilit Khachatryan, Asset Manager på Cavendo.

– För oss är de centrum som Niam och Cavendo erbjuder idealiska. Vårt koncept går ut på att sälja förbrukningsvaror som kosmetik, schampo, godis, kaffe och andra relevanta varor till konkurrenskraftiga priser. Med stor genomströmning av människor varje dag är dessa platser perfekta för våra kunder och för oss, säger Jan Nyberg.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige