Image

Nordika miljardsäljer och bildar JV med Partners Group

Transaktioner Nordika avyttrar en portfölj av fastigheter i Sverige och Finland för totalt 1,25 miljarder kronor. I samband med försäljningen startar man ett JV med Partners Group.
Publicerad den 19 April 2018

Fastighetsportföljen omfattar sju innehav med i huvudsak långa hyresavtal och en total uthyrbar area om cirka 80 000 kvadratmeter. Portföljen erbjuder en attraktiv mix av sektorer, geografier och stabila hyresgäster där cirka 50 procent av de svenska fastigheterna består av kommunalt finansierade hyresgäster. I portföljen ingår även cirka 15 000 kvadratmeter byggrätter i framförallt Stockholm.

Nordika kommer att fortsätta förvalta fastigheterna inom ramen för samarbetet och medarbetarna i Nordika går in med nytt kapital och ägande tillsammans med Partners Group.

– Det är enormt glädjande att se hur vi genom en högst aktiv förvaltning kunnat utveckla våra fastigheter till långsiktigt hållbara fastigheter fulla av liv och rörelse och med ett kraftigt ökat värde som följd. Vi har förvaltat våra ägares kapital på ett ansvarsfullt sätt som givit dem en mycket bra avkastning som ligger i absolut topp i branschen, säger Jonas Grandér, vd och grundare av Nordika.

– Portföljen är stabiliserad och ger god löpande avkastning framåt med långa avtal i botten samtidigt som det finns mer uppsida kvar. Att få in Partners Group som ny ägare ser vi som en kvalitetsstämpel på ett väl utfört arbete. Ett samarbete med en långsiktig partner såsom Partners Group är positivt för Nordika då vår kapitalbas breddas utanför Norden vilket skapar en stabilare verksamhet. Vi ser fram emot det framtida samarbetet och utveckla beståndet ytterligare, säger Gabriel Cronstedt, grundare av Nordika.

– Vi är sedan en längre tid aktiva investerare i den nordiska marknaden och ser därför mycket fram emot det nya partnerskapet med Nordika. Transaktionen ger våra investerare ytterligare exponering mot en attraktiv marknad och innebär att vi nu investerat över 1 miljard EUR i regionen. Portföljen uppvisar starka fundamenta som passar väl in i vår strategi och erbjuder en attraktiv riskjusterad avkastning, säger Stefan Lempen, Co-Head European Real Estate, Partners Group.

CBRE var Nordikas rådgivare och Pangea Property Partners var rådgivare åt Partners Group.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De investerade mest i det egna beståndet under 2023

Lista Fastighetssverige listar nu vilka noterade bolag som investerade mest i sina fastigheter under föregående år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige