Image
Nordika köper fullt uthyrda Gustavsbergs Centrum av Genesta.
Nordika köper fullt uthyrda Gustavsbergs Centrum av Genesta. Bild: Genesta

Nordika köper Gustavsbergs Centrum

Transaktioner Nordika köper Gustavsbergs Centrum på Värmdö. Fastigheten Ösby 1:42 är fullt uthyrd till hyresgäster så som Coop, Systembolaget och Värmdö kommun.
Publicerad den 15 Januari 2015
David Neil. Bild: Genesta
David Neil. Jonas Grandér. Bild: Nordika
Jonas Grandér.

Säljare är Genesta genom fonden GNBRE.

Fastigheten Ösby 1:42 har cirka 6 500 kvadratmeter uthyrningsbar yta.

– Genom avyttringen av Gustavsbergs Centrum levererar Genesta en stark avkastning på eget kapital till fondens investerare. Realiseringen av fastigheten visar att Genestas professionella förvaltning och aktiva arbete med sina innehav skapat rätt förutsättningar för fonden att leverera god avkastning, säger David Neil, vd för Genesta.

– Gustavsbergs Centrum passar väl in i vår handelsportfölj om cirka 45 000 kvadratmeter som innehåller en blandning av gallerior och volymhandel. Värmdö är en av de snabbast växande kommunerna i Stockholm och centralorten Gustavsberg ligger strategiskt endast 20 minuter från Slussen. Något som styrks av att det i omedelbar närhet till Gustavsbergs Centrum byggs 2 400 bostäder under de kommande 3-4 åren. Där vill Nordika vara en del av den utveckling som sker och arbeta aktivt med Gustavsbergs Centrum tillsammans med handlarna och kommunen, säger Jonas Grandér, vd för Nordika.

JLL Tenzing har varit finansiell rådgivare och Kilpatrick Townsend legal rådgivare åt Genesta i transaktionen.

Relaterade artiklar

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige