Image
Gamlestads Smedja.
Gamlestads Smedja. Bild: Peab

Nordic Wellness öppnar i Peabs nya fastighet Gamlestads Smedja

Uthyrning I växande stadsdelen Gamlestaden i Göteborg utvecklar Peab Fastighetsutveckling Gamlestads Smedja. Nu är det klart att träningskedjan Nordic Wellness öppnar upp portarna för sitt nya gym under hösten 2024. Ett stort utbud av tjänster inom träning och hälsa kommer att erbjudas de anställda i huset och hela området.
Publicerad den 21 April 2023

– Nordic Wellness är en viktig pusselbit för vår kontorsfastighet Gamlestads Smedja och även för utvecklingen av området i Gamlestan. Att kunna erbjuda våra hyresgäster ett lättillgängligt och välutrustat gym känns riktigt bra. Jag ser fram emot att utforma och anpassa lokalerna tillsammans med Nordic Wellness, säger Martin Törsäter, projektchef på Peab Fastighetsutveckling i Väst.

Träningskedjan Nordic Wellness har över 300 träningsklubbar och planerar att slå upp portarna för sitt nya gym under hösten 2024.

– Vi är fantastiskt glada över att öppna ytterligare en klubb i Göteborg och i Gamlestan, där det görs många satsningar för framtiden. Det känns också bra att vara med och bidra till den svenska folkhälsan och arbetsmarknaden, säger Magnus Wilhelmsson, vd för Nordic Wellness.

Peab Fastighetsutveckling byggstartade Gamlestads Smedjan under vintern 2021 och det beräknas stå klart för sina hyresgäster sommaren 2024. Totalt erbjuds 13 000 kvm fördelade på 8 våningar. Kontorsfastigheten har en stark hållbarhetsprofil och kommer bland annat ha solceller och biotoptak, så kallade gröna tak. Fastigheten certifieras enligt det internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM i nivå Excellent.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige