Image
Bild: Istock

Nischer Properties förbättrar resultatet

Bolag Nischer Properties redovisar ökad omsättning och förbättrat resultat under andra kvartalet jämfört med samma period året innan.
Publicerad den 31 Augusti 2024

Omsättningen steg 33,3 procent till 4,0 miljoner kronor (3,0).

Bruttoresultatet blev 1,9 miljoner kronor (1,3), med en bruttomarginal på 47,5 procent (43,3).

Värdeförändringar av förvaltningsfastigheter, orealiserat, uppgick till -9,8 miljoner kronor (-40,8).

Rörelseresultatet blev -9,6 miljoner kronor (-44,3). Exklusive värdeförändringar av förvaltningsverksamheter vände rörelseresultatet till positiva 0,3 miljoner kronor (-3,6).

Resultatet efter skatt blev -12,0 miljoner kronor (-34,9), och per aktie -0,16 kronor (-0,78).

– Som framgår av resultaträkningen för kvartalet och perioden har besparingarna slagit igenom framförallt vad gäller central administration. Besparingarna har bland annat bestått i att vd och styrelse har avstått från ersättningar vilket de accepterat att fortsätta med så länge det är nödvändigt utifrån Nischers likviditetssituation, säger Samuel Beckstrand i vd-ordet.

I rapporten uppges det också att bolaget övergår till att redovisa sina finansiella resultat halvårsvis, vilket innebär att Q1- och Q3-rapporter utgår. Ändringen görs i syfte att minska kostnaderna.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är fastighetsägarna som ska vattna vår mark"

Bygg/Arkitektur Staden finns för att vara en plats där vi kan mötas och utbyta varor och tjänster. I det sammanhanget lyfts ofta det småskaliga entreprenörsskapet fram – av politiker, stadsutvecklare och fastighetsägare – som något positivt, något man värnar om. Men hur ser verkligheten ut för den lilla entreprenören? Fastighetssverige har träffat och pratat med Karl Grafström, Business Area Manager på Poppels Hantverksbryggeri som nyligen flyttade in i nya lokaler i Vasakronans Platinan vid Lilla Bommen i Göteborg.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige