Image
Eric Johansson.
Eric Johansson. Bild: Newsec

Newsec tar över förvaltningen av SPP:s bostäder

Bolag SPP fastigheter har ett bestånd om 1 600 bostäder i Sverige. Newsec tar den 1 mars 2022 över totalförvaltningen av SPP Fastigheters bostadsfastigheter. Uppdraget omfattar bostadsförvaltningen om cirka 80 000 kvadratmeter i Helsingborg, Malmö och Stockholm.
Publicerad den 14 December 2021

Gemensamt kommer Newsec och SPP Fastigheter bygga framtidens fastighetsförvaltning med syfte att skapa en långsiktig hållbar avkastning, med nöjda hyresgäster samt miljö och social hållbarhet i fokus.

– Newsec erbjuder ett brett tjänsteutbud och är ett resursstarkt bolag med lång erfarenhet, tillsammans har vi möjlighet att förvalta och utveckla vårt bostadsbestånd inte minst med blicken på de digitala lösningar som Newsec kontinuerligt utvecklar, säger Marita Loft, vd Storebrand Fastigheter.

Newsec Property Asset Management är idag näst störst i Europa, mätt i kvadratmeter under förvaltning, och bygger en gemensam nordisk struktur med fokus på innovation. Framtidens fastighetsförvaltning präglas av en hög grad av teknik- och hållbarhetsfokus. På bostadssidan förvaltar Newsec idag totalt 13 miljoner kvadratmeter bostäder.

– Newsec erbjuder effektiv förvaltning bland annat genom vår digitala plattform för hyresgästkommunikation och stöttar fastighetsägaren i sitt hållbarhetsarbete. Vi samarbetar nära kommuner, skolor och andra aktörer för att säkerställa en social- och ekonomisk hållbarhet i de områden vi verkar i, säger Eric Johansson, vd, Newsec Property Asset Management Sverige.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Storebrand på Branschguiden

Storebrand Kapitalförvaltning - Storebrand Asset Management AS - är ett helägt dotterbolag till Storebrand ASA. Vårt mål är att våra produkter ska vara enkla, ge värde för pengarna och vara hållbara. Samtidigt ska de fungera som effektiva byggklossar i olika investeringsportföljer. Vi har över 730 miljarder kronor under förvaltning och hela kapitalet förvaltas med ambitiösa hållbarhetskriterier.

Läs mer om Storebrand på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Vasakronan vill hålla byggbranschen skadefri

Bolag Den 19 september, kl 13.00, stannade en rad bygg- och anläggningsarbetsplatser i Sverige upp för att genomföra Håll Nollans så kallade säkerhetspush: Manifestationens syfte var och är att sätta fokus på att skapa en olycksfri bygg- och anläggningsbransch. En av initiativtagarna är Vasakronan och Fastighetssverige fick en frågestund med bolagets vd, Johanna Skogestig.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige