Image
Projektet Fältläkaren i Uppsala.
Projektet Fältläkaren i Uppsala. Bild: Sweco

NCC bygger 276 studentbostäder åt Uppsalahem

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Uppsalahem bygga 276 studentbostäder i stadsdelen Kåbo, i centrala Uppsala. Uppdraget utförs som totalentreprenad i samverkan och ordervärdet uppgår till cirka 260 miljoner kronor.
Publicerad den 16 Juni 2023

– Jag är oerhört glad och stolt över att vi nu äntligen kommer loss med att bygga nya hyresrätter i Uppsala. Nu sätter vi spaden i marken och fortsätter arbetet med att bidra till att Uppsala blir en ännu bättre studentstad, säger Mattias Tegefjord, vd för Uppsalahem.

Projektet går under namnet Fältläkaren och ligger i Uppsala. NCC:s uppdrag omfattar nybyggnation av 276 lägenheter som kommer att fördelas i tre huskroppar med fem våningar. Lägenheterna kommer att ha 1-2 rum i storlekarna 25-40 kvadratmeter. Parterna har de senaste 15 åren färdigställt över 2 000 bostäder tillsammans. Ett första spadtag för Fältläkaren, och ytterligare 276 bostäder, kommer att ske den 21 juni.
– Tillsammans med Uppsalahem har vi haft ett givande projekteringsarbete där vi utmanade detaljplanen och lyckades tillskapa fler kvadratmeter, till en yta motsvarande cirka 25 extra lägenheter. Studentbostäderna är funktionella och blir ett efterlängtat tillskott på studenternas bostadsmarknad i Uppsala, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef på NCC Building Sweden.

Första inflyttning beräknas mot slutet av 2024 och projektet planeras vara färdigställt 2026. Affären uppgår till cirka 260 MSEK och orderregistreras i det andra kvartalet 2023 i affärsområde NCC Building Sweden.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige