Image

Mycket till salu i Europa

Transaktioner Just nu finns väldigt många fastigheter i Europa ute på marknaden. Speciellt utmärkande är detta i London och Paris, enligt CBRE.
Publicerad den 1 November 2011

Enbart i centrala London ligger kontorsfastigheter till ett värde av 6,5 miljarder pund just nu ute till försäljning, eller förbereds för försäljning – nästan lika mycket som den sammanlagda försäljningen under årets första tre kvartal – denna ligger på 6,8 miljarder pund.

Dessa fastigheter säljs bland annat av tyska open-ended Funds, banker och investerare som vill omsätta sina vinster till kapitalvärde, enligt CBRE.

Fastigheterna som läggs ut på marknaden representerar hela kvalitetsskalan, medan efterfrågan är mycket större när det gäller primefastigheter.

Marknaden för prime anses därför säker, medan sekundära fastigheter får slåss om köparna.

CBRE pekar på en intressant dynamik inom kontorssektorn – samtidigt som den ekonomiska nedgången begränsar efterfrågan från intressenter och därmed möjligheterna till ökade hyresintäkter, har den ekonomiska krisen och de skärpta utlåningsvilkoren ytterligare försenat återhämtningen för utvecklingen, vilket innebär att tillgången på ny kontorsyta kan bli mycket begränsad när återhämtningen väl kommer igång.

- Av de nya fastigheter som kommer ut på marknaden kommer konkurrensen att vara starkast för prime-fastigheterna och super prime-fastigheterna. Investerarna visar också ett tydligt intresse för fastigheter med utvecklingspotential, medan vi har sett priserna sjunka på den sekundära marknaden, säger Jonathan Hull, chef för EMEA Capital Markets på CBRE.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Hjärnan i fokus när AMF "labbar" framtidens kontor

Bygg/Arkitektur Med hjärnan i fokus. Så kan man kanske sammanfatta hur AMF Fastigheter tillsammans med Merry Monday tagit sig an det nya huvudkontoret. I hjärtat av Mood-huset så kommer kollegorna med start måndag välkomnas in i tre av årets årstider. Fastighetssverige var där för att få ta del av de tankar som format det framtidsspanande kontorslandskapet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige