Image

Miljardaffären om Täby Galopp är klar

Transaktioner JM och Skanska har tecknat ett villkorat avtal med Svensk Galopp avseende förvärv av markområdet där Täby Galopp, fastigheten Hästen 1, nu finns. Markområdet omfattar cirka 50 hektar. Värdet på affären uppgår till cirka två miljarder kronor.
Publicerad den 3 Maj 2011
Täby Galopp. Täby Galopp.

Förvärvet förutsätter beslut i respektive köpande bolags styrelser samt i Svensk Galopps fullmäktige, vilket beräknas ske under maj månad.

Enligt Täby kommuns översiktsplan kan Galoppområdet komma att omvandlas till ett bostadsområde omfattande cirka 4 000 bostäder.

Köparduon JM och Skanska har varit klara sedan ett tag men en del frågeställningar från bland annat Täby kommun har gjort att det dragit ut på tiden med offentliggörandet.

Catella har, tillsammans med Svalner och Glimstedt, varit rådgivare i transaktionen.

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Obos Nya Hem-vd:n vill se sänkta trösklar till ägt boende

Bostäder Det är ingen nyhet att exempelvis lärare, poliser och brandmän har svårt att efterfråga nybyggda bostadsrätter på många håll i landet. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, menar att de som får samhället att fungera också borde har råd med en egen bostad. – Det här är en jätteviktig fråga, speciellt nu när det är tuffa tider. Något måste göras så att fler kan ta sig in på den ägda bostadsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige