Image
Mengus döper om Kv. Uggleborg på Vasagatan i Stockholm till Sthlm HUB och väljer CBRE för uthyrningen.
Mengus döper om Kv. Uggleborg på Vasagatan i Stockholm till Sthlm HUB och väljer CBRE för uthyrningen. Bild: Mengus

Mengus lanserar Sthlm HUB i centrala Stockholm

Uthyrning Mengus andra fond (Mengus 2011) äger kontorsbyggnaden kv. Uggleborg 14 på Vasagatan 12 i centrala Stockholm. Nu anlitas CBRE för uthyrningsuppdraget och Mengus lanserar varumärket Sthlm HUB.
Publicerad den 3 Juli 2015
Hansi Danroth. Bild: Mengus
Hansi Danroth. Nina de Besche. Bild: CBRE
Nina de Besche.

I Mengus affär ligger att utveckla potentialen i sina kontorshus. Som ett led i att stärka och hyra ut en produkt gäller det också att tydliggöra objektet och skapa en tydlig profil kring huset. Läget vid Centralstationen, Stockholms starkaste kommunikationshub, är viktigare än någonsin för att korta restider och underlätta för såväl den anställde som för företagen som skall konkurrera om talangerna på arbetsmarknaden.

Mengus förvärvade kontorshuset 2014 med vetskapen om att största hyresgästen skulle flytta. Byggnaden om cirka 5 400 kvadratmeter uthyrbar area är nu i princip vakant och huset kommer att totaluppgraderas till en standard Mengus kallar Kontorsmiljö 2016 i samband med uthyrningen.

– Det är unikt att kunna erbjuda kontor av toppkvalitet i nuvarande hyresmarknad. Speciellt vid Centralen som är den absolut hetaste kontorsmarknaden. Grannen Klara C är ett av flera exempel på topprodukter som skapas i kvarteren just nu. Det skall bli stimulerande att med CBRE, Strategisk Arkitektur, ett par välrenommerade hyresgäster och deras konsulter tillsammans skapa Stockholms bästa kontorsmiljö, säger Hansi Danroth, Senior Partner på Mengus.

– Sthlm HUB har en perfekt storlek för såväl uthyrning per våningsplan som för ett företag som vill hyra eget hus. Byggnaden från 1970 möjliggör öppna planlösningar med ett rationellt och kostnadseffektivt lokalutnyttjande samt en generös takhöjd om 2,80 meter. Vi skapar det senaste inom arbetsmiljö och hämtar inspiration i Modern Elegance som passar många av de företag som just nu söker nya lokaler, säger Nina de Besche, uthyrningsansvarig kontor CBRE.

Relaterade artiklar

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De investerade mest i det egna beståndet under 2023

Lista Fastighetssverige listar nu vilka noterade bolag som investerade mest i sina fastigheter under föregående år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige