Image

Mats Paulsson försvarar upplägget kring Nationalarenan

Bolag Mats Paulssons Peab äger elva procent av Arenabolaget kring Nationalarenan. Han försvarar hela upplägget som har lett till mutmisstankar. - Någon muta kan jag inte se alls, säger Paulsson.
Publicerad den 23 Mars 2011
Mats Paulsson. Bild: Peab. Bild: Peab
Mats Paulsson. Bild: Peab.

Bakgrunden är att Sune Reinhold har avlönats av Arenabolaget, trots att uppdraget ingick i hans jobb som stadsdirektör.

– För mig är det obegripligt. Jag tycker det är fullt normalt att man får en ersättning när man jobbar och sköter ett projekt, säger Mats Paulsson, vd för Peab, till E 24.

E 24 har pratat med Jernhusens förre vd Per Berggren och Svenska Fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell, som säger att ingen i de organisationerna har delgivits misstanke om mutbrott.

Sex personer har delgivits misstanke. Det är klart att någon eller några av dem arbetar för Fabege, som äger 17 procent av Arenabolaget.

E 24 skriver att enligt tidningen Fokus har vissa uppgiftslämnare gjort gällande att ersättningen till Sune Reinhold bestämdes på ett informellt möte i Båstad 2007. Med på mötet ska Solnas kommunalråd Lars-Erik Salminen, Sune Reinhold, Erik Paulsson och Peabs vice vd Anders Elfner ha varit.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Prologis spår fyra starka trender för logistikfastigheter 2024

Sverige Researchchefen på Prologis, Eva van der Pluijm-Kok, säger att det finns ett antal faktorer som påverkar marknaden för logistikfastigheter inom en snar framtid. En trend vi kommer se är en minskning av nyproduktionen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige