Image

Magnolia säljer till ny Domestica-fond

Transaktioner Det är nystartade SEB Domestica III som köper 454 hyresrättslägenheter av Magnolia Bostad i Uppsala.
Publicerad den 20 Maj 2016

Magnolia Bostad säljer 454 hyresrättslägenheter på del av fastigheten Uppsala Kungsängen 25:1 (kvarter 2, projekt Senapsfabriken) till SEB:s bostadsfond Domestica III.

Strax före jul meddelade Magnolia Bostad att en avsiktsförklaring hade tecknats. Nu står det alltså klart att det är SEB:s bostadsfond Domestica III som är köparen.

Avsiktsförklaring om affären tecknades den 23 december 2015. Försäljningen sker via bolagsöverlåtelser till ett pris om cirka 340 miljoner kronor. Fastighetsvärdet vid färdigställande uppgår till cirka 1 miljard kronor. Affären är villkorad av köparens finansiering.

Fastigheten är mycket centralt belägen i Uppsala och hela området är under omvandling till bostadskvarter. Bostäderna utvecklas med tydligt fokus på hållbarhet och energieffektivitet och kommer att miljöcertifieras. På entréplanet mot Kungsgatan planeras för lokaler främst avsedda för handel och service.

NCC är entreprenör och byggstart är preliminärt planerad till tredje kvartalet 2016.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Obos Nya Hem-vd:n vill se sänkta trösklar till ägt boende

Bostäder Det är ingen nyhet att exempelvis lärare, poliser och brandmän har svårt att efterfråga nybyggda bostadsrätter på många håll i landet. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, menar att de som får samhället att fungera också borde har råd med en egen bostad. – Det här är en jätteviktig fråga, speciellt nu när det är tuffa tider. Något måste göras så att fler kan ta sig in på den ägda bostadsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige