Image

Magnolia säljer fastigheter och startar samarbete med Derome

Transaktioner Magnolia Bostad har tecknat avtal om försäljning av fastigheter i Bro, Upplands-Bro kommun, till Derome Mark & Bostad. Fastigheterna har färdig detaljplan för radhus och småhus och ytan ger möjlighet att bygga cirka 60-70 bostäder av det slaget.
Publicerad den 2 Juli 2018

Samtidigt inleder Magnolia Bostad och Derome ett långsiktigt samarbete för att tillsammans utveckla fler områden som har inslag av radhus och småhus. Försäljningen av fastigheterna i Bro sker som en bolagsaffär.

– Vi på Magnolia Bostad är mycket glada över att tillsammans med Derome utveckla detta helt nya samhälle. Deromes omsorg om att skapa bostadsområden som är socialt och miljömässigt hållbara stämmer väl med våra värderingar. I Bro kommer vi att kunna gestalta detta genom boenden för en social mångfald och för alla faser i livet, säger Fredrik Lidjan, verkställande direktör för Magnolia bostad.

Visionen är att skapa ett naturnära bostadsområde som erbjuder ett rikt fritidsliv med goda förutsättningar för hästsport, golf och natursköna upplevelser.

– Vi är mycket stolta och glada över det nya samarbetet i Bro, säger Ted Mellin, affärschef för Derome Mark & Bostad i Mälardalen. Vi brinner för samhällsbyggnation och att utveckla prisvärda bostäder som även är arkitektoniskt tilltalande. Vi ser även långsiktigt på samarbetet med Magnolia Bostad och tror att det borgar för både framtidens boende och båda bolagens utveckling.

Förutom bostäder planeras även för service i form av butiker och restauranger samt förskolor, skola och vårdboende. Området kommer att trafikeras av busstrafik och det kommer även finnas gång- och cykelvägar till Bro pendeltågstation.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige