Image

Magnolia köper mark – säljer redan bostäderna

Bygg/Arkitektur Magnolia Bostad köper ett markområde i Nyby, Gamla Uppsala, där bolaget ska uppföra cirka 400 lägenheter. Magnolia tecknar samtidigt avtal om försäljning av 325 av lägenheterna till SEB:s bostadsfond Domestica. Serneke har fått byggordern – bolagets första i Uppsala – värd 395 miljoner kronor.
Publicerad den 21 December 2015
Fredrik Lidjan. Bild: Magnolia Bostad
Fredrik Lidjan.

De 75 lägenheter som SEB Domestica inte köper ska bli moderna och yteffektiva bostadsrätter.

Nyby ligger i Uppsalas norra del och området erbjuder närhet till naturen och en blandning av både nyare och äldre bebyggelse.

Magnolia Bostad planerar att uppföra bostäder framför allt för en målgrupp över 55 år. Med buss når man Uppsala centrum på drygt en kvart och med bil når man både E4 och handelscentret Gränby centrum på några få minuter.

- Det här är den tredje affären vi gör med SEB. Den är en naturlig fortsättning på vårt goda samarbete och jag är övertygad om att vi i framtiden kommer att finna ytterligare projekt att genomföra tillsammans, säger Fredrik Lidjan, vd för Magnolia Bostad.

Bostäderna utvecklas med tydligt fokus på? hållbarhet och energieffektivitet och kommer att miljöcertifieras. Byggstart är preliminärt planerad till andra kvartalet 2016, med första inflyttning under andra halvåret 2017. Säljstart för bostadsrättslägenheterna planeras ske under 2016.

Peter Axelsson, arbetschef på Serneke kommenterar:
- Det känns väldigt bra att vi nu får vårt första projekt i Sveriges fjärde största stad. Precis som i många andra städer är bostadsbristen stor i Uppsala så det är roligt att Serneke får bygga så pass många lägenheter åt Magnolia Bostad. Vi ser verkligen fram emot byggstarten nästa år.

Savills var rådgivare till säljaren av byggrätterna, ett lokalt fastighetsbolag.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Savills Sweden AB på Branschguiden

Savills är en av världens ledande fastighetsrådgivare med 39 000 anställda och över 600 kontor i 70 länder runt om i världen. I Sverige tillhandahåller Savills bred expertis till både lokala och internationella kunder. Vi erbjuder rådgivning inom fastighetstransaktioner, värdering, analys, uthyrning, hyresgästrådgivning, fastighetsförvaltning, fastighetsservice samt projekt.

Läs mer på savills.se

Läs mer om Savills Sweden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Obos Nya Hem-vd:n vill se sänkta trösklar till ägt boende

Bostäder Det är ingen nyhet att exempelvis lärare, poliser och brandmän har svårt att efterfråga nybyggda bostadsrätter på många håll i landet. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, menar att de som får samhället att fungera också borde har råd med en egen bostad. – Det här är en jätteviktig fråga, speciellt nu när det är tuffa tider. Något måste göras så att fler kan ta sig in på den ägda bostadsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige