Image
Jakob Mörndal och Rutger Arnhult.
Jakob Mörndal och Rutger Arnhult. Bild: Castellum

M2 återbetalar lån på cirka tre miljarder – minskar till en procent i Castellum

Bolag Rutger Arnhults bolag M2 Asset Management har återbetalat ett värdepapperslån om knappt tre miljarder kronor avseende aktier i Castellum. Värdepapperslånet löpte med en förutbetald ränta och med en tillhörande derivatexponering, vilket säkerställde att värdet på de lånade aktierna och derivatet korresponderade med värdet på värdepapperslånet.
Publicerad den 30 Mars 2023

Återbetalningen av värdepapperslånet som i M2 redovisats som lån med värdepapper som säkerhet, innebär att skulderna minskar med cirka tre miljarder kronor. På tillgångssidan minskas omsättningstillgångar i form av Castellum-aktier redovisade som kortfristiga placeringar och derivat för en motsvarande volym om totalt cirka tre miljarder. Beslutet om återbetalning är i linje med vad som tidigare kommunicerats där fokus är att återbetala en betydande del av bolagets lån.

Efter transaktionen uppgår M2:s ägande till cirka en procent av kapital och röster i Castellum och betraktas i sin helhet som en finansiell placering.
– Vi fortsätter att konsolidera verksamheten. På ett ordnat sätt återbetalar vi skulder och vårdar bolagets balansräkning för att stärka bolaget för framtiden, säger Jakob Mörndal, vd på M2.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Roger Akelius: "Leiv behövs hos SBB"

Bolag För Fastighetssverige kommenterar Akelius grundare Roger Akelius fredagens stora bomb i fastighetsbranschen – att Ilija Batljan avgår som vd för SBB och ersätts av Akelius CFO Leiv Synnes.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige