Image
Gamlestads smedja.
Gamlestads smedja. Bild: Peab

Loqum får stort uthyrningsuppdrag i Gamlestaden

Uthyrning Loqum har fått i uppdrag att i samarbete med Peab hyra ut lokalerna i den nya kontorsfastigheten Gamlestads smedja som Peab ska bygga vid Gamlestads Torg.
Publicerad den 9 Mars 2020
Adam Wilson. Bild: Loqum
Adam Wilson.

Byggnaden som blir åtta våningar hög med våningsplan på 1500 – 1700 kvadratmeter innehåller totalt 13 000 kvadratmeter kontorslokaler. Kontorshuset byggs i kvartersform med en ljusgård i mitten där det blir möjlighet för arbete och olika typer av möten och sammankomster. För att bygga vidare på områdets industriella arv, strävar Peab efter att skapa en industriell känsla i utformningen av kontorshuset.

- Att prata om Gamlestadens många rätt är lätt och den stora fördelen är områdets läge i det framtida Göteborg. Gamlestaden kommer att bli en av de absolut viktigaste och mest expansiva stadsdelarna och vi har stort förtroende för att samarbetet med Loqum skall bidra till framgång i vårt projekt, säger Johannes Öberg, försäljningschef på Peab.

Peab hoppas kunna starta bygget i år och planerad inflyttning är 2024.

- Uppdraget för Peab är ett viktigt och betydelsefullt åtagande som vi går in i med ett stort engagemang. Vi kommer att bearbeta alla stora bolag i regionen i ett tätt samarbete med Peab och det skall bli spännande att se vad vi kan åstadkomma tillsammans, säger Adam Wilson på Loqum.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige