Image
Joachim Kuylenstierna.
Joachim Kuylenstierna. Bild: Fastator

Kuylenstierna avgår efter turbulensen

Bolag Styrelsen i Fastator meddelar att Joachim Kuylenstierna lämnar sin post som vd i bolaget. I samband med hans avgång har styrelsen fattat beslut om att tillsätta Björn Rosengren, nuvarande styrelseordförande, som tillförordnad vd tills en mer permanent lösning finns på plats.
Publicerad den 6 December 2023

Fastators vd Joachim Kuylenstierna hamnade i blåsväder när Aftonbladet rapporterade om ett inspelat samtal där han diskuterat upplägg för penningtvätt.
Bolaget tillsatte omedelbart en utredning efter avslöjandet och styrelsen för Fastator offentliggör nu den interna utredning som man givit oberoende advokat Björn Wendleby i uppdrag att ta fram.

Utredningen har inte funnit något kriminellt i vare sig uppbyggnaden av Fastator eller i vd Joachim Kuylenstiernas förehavanden kopplade till hans engagemang i bolaget, men styrelsen meddelar ändå att Joachim Kuylenstierna lämnar sin post som vd i bolaget.
– Med tanke på min egen hälsa och för bolagets bästa avgår jag nu som vd, kommenterar Joachim Kuylenstierna.

I samband med Joachim Kuylenstiernas avgång har styrelsen fattat beslut om att tillsätta Björn Rosengren, nuvarande styrelseordförande, som tillförordnad vd tills en mer permanent lösning finns på plats. Anders Mossberg, styrelseledamot, tar temporärt över rollen som styrelsens ordförande.
– Det är glädjande att utredningen bekräftar att varken Fastator eller Joachim Kuylenstiernas ägarbolag har varit involverade i något kriminellt. Nu är vår primära uppgift att skyndsamt få fram en permanent vd som kan leda bolaget, kommenterar Björn Rosengren.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastator på Branschguiden

Som det enda fastighetsnischade investmentbolaget på aktiemarknaden ger Fastator investerare och sparare en unik tillgång till fastighetssektorn som investeringsobjekt. Vårt spektrum av fastighetsrelaterade verksamheter skapar en bred portfölj, där investerare får möjligheten att exponeras mot flera olika delsegment på fastighetsmarknaden och samtidigt ta del av värdeutvecklingen i sektorn som helhet.
Fastators affärsidé är att bygga värde genom att starta och initialt driva bolag inom fastighetsrelaterade segment där vi ser goda tillväxtmöjligheter. Vi tar ett aktivt ägarska...

Läs mer om Fastator på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ställer sig NCC till planerna på Oceanas återuppbyggnad

Bolag För en vecka sedan slog drömmarna om en vattenpark i Göteborg till sommaren i spillror. En brand bröt ut i Lisebergs kommande satsning Oceana, där NCC stod för uppbyggnaden. Nu finns beslut från Lisebergs styrelse att ur askan på nytt låta uppföra den över 13 000 kvadratmeter stora byggnaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige