Image
Sveaplans Centrum.
Sveaplans Centrum. Bild: Kungsleden

Kungsleden tecknar 15-årigt kontrakt i Eskilstuna

Uthyrning Kungsleden skriver ett 15-årigt hyresavtal med Friskis & Svettis om ett totalt kontraktsvärde på cirka 60 miljoner kronor. Fastigheten Sveaplans Centrum är en handelsfastighet i centrala Eskilstuna och lokalerna som Friskis och Svettis hyr är på 3 900 kvadratmeter.
Publicerad den 6 Maj 2013
Sveaplans Centrum. Bild: Kungsleden
Sveaplans Centrum.

I höstas blev övre planet på knappt 4 000 kvadratmeter vakant när Bernhardssons Möbler flyttade och stängde butiken. Kungsleden bygger nu om och anpassar lokalen för Friskis & Svettis med beräknad inflyttning i april 2014. I de nya lokalerna räknar Friskis & Svettis med att expandera sin verksamhet.

Med en ny hyresgäst i huset är Kungsledens målsättning att konvertera fastigheten till dagligvaruhandel och friskvård vilket blir en ny profil för Sveaplans Centrum.

Kungsleden arbetar även med att förändra detaljplanen för området och skapa byggrätter för nya bostäder.

- I Kungsledens nya strategi ligger även att arbeta med projekt- och fastighetsutveckling. Jag ser arbetet med fastigheten i Eskilstuna som ett bra exempel på detta där även utvecklande av nya byggrätter är en del i värdeskapandet, säger Kungsledens tillförordnade vd Anders Kvist.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige