Image

Kopparleden hyr ut 5 000 kvadratmeter

Uthyrning Kopparleden AB hyr ut drygt 5 000 kvadratmeter kontor till Sweco i fastigheten Falun 9:22, mer känd som ”Stora Research” i Falun.
Publicerad den 27 Maj 2011

Fastigheten förvärvades från Stora Enso AB under våren 2010 med en befintlig vakans om över 60 procent vid tillträdet. Fastigheten är nu i det närmaste fullt uthyrd i och med att Sweco tecknat sig för de återstående vakanta ytorna.

Flytten gäller en samlokalisering av Swecos lokalkontor i Falun med totalt drygt 140 anställda och man flyttar in i april 2012. Lokalerna kommer på sikt kunna inrymma totalt 180 anställda för Sweco.

- Vi har nu slutfört förhandlingen avseende ett kontrakt för Swecos nya regionalkontor. Sweco är en väldigt attraktiv och långsiktigt trygg hyresgäst för oss som hyresvärd, och de nya lokalerna kommer att skräddarsys efter hyresgästens behov samtidigt som att fastigheten som helhet genomgår en modernisering med ett tydligt miljötänk från båda parter, säger Anders Skoglund, vd för Kopparleden AB.

Savills har bistått Kopparleden AB både vid förvärvet av fastigheten och vid uthyrningen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Savills Sweden AB på Branschguiden

Savills är en av världens ledande fastighetsrådgivare med 39 000 anställda och över 600 kontor i 70 länder runt om i världen. I Sverige tillhandahåller Savills bred expertis till både lokala och internationella kunder. Vi erbjuder rådgivning inom fastighetstransaktioner, värdering, analys, uthyrning, hyresgästrådgivning, fastighetsförvaltning, fastighetsservice samt projekt.

Läs mer på savills.se

Läs mer om Savills Sweden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige