Image
Sthlm Crown.
Sthlm Crown. Bild: Colliers International

Köper för tre miljarder i Stockholm

Transaktioner Trygg Hansa-huset (Sthlm Crown) och Chokladfabriken har sålts. Värdet på affärerna uppgår till cirka tre miljarder kronor. Köpare i båda fallen är Areim.
Publicerad den 16 Januari 2014
Sthlm Crown. Bild: Colliers International
Sthlm Crown. Sthlm Crown. Bild: Colliers International
Sthlm Crown. Sthlm Crown. Bild: Colliers International
Sthlm Crown. Leif Andersson. Bild: Nicklas Tollesson
Leif Andersson. Therese Rattik. Bild: Areim
Therese Rattik.

Areim köper, genom Areim II, Trygg Hansas 40 000 kvadratmeter stora kontorsfastighet Stockholm Crown på Kungsholmen i Stockholm.

Trygg Hansa har i samband med affären, skrivit ett nytt femårigt hyreskontrakt.

I köpet ingår också en projektfastighet, omfattande cirka 7 000 kvadratmeter kontor i hörnet Fleminggatan/Scheelegatan.

- Det är ett intressant projekt, men det är i första hand det befintliga husets attraktivitet som gör att vi genomför den här investeringen. Det är ett bra hus i dagsläget men det finns också goda möjligheter till uppgradering och utveckling av huset, säger Areims grundare Leif Andersson till Fastighetssverige.

Trygg Hansa är den klart dominerande hyresgästen i huset, men det finns också ett fåtal andra hyresgäster.

När kan ni byggstarta det andra kontorshuset?

- Jag vet inte. Det finns ingen klar detaljplan, det är ett planärende och man vet ju aldrig hur lång tid det kan ta.

Parterna går inte ut med köpeskillingen. Tidigare har affären beräknats vara värd cirka 2,4 miljarder kronor.

I transaktionen har Colliers International AB och advokatfirma Vinge KB varit rådgivare för Trygg-Hansa.

Det här är den tredje investeringen som Areim II gör. Tidigare har man köpt ett 20-tal handelsfastigheter av Icafastigheter och gått in i ett bostadsprojekt tillsammans med Skanska i Hammarby Sjöstad.

Fonden stängde med ett eget kapital om 2,8 miljarder kronor.

Samtidigt köper Areim alltså kontorsfastigheten Chokladfabriken i Sundbyberg av Skanska. Värdet i den här affären uppgår till 600 miljoner kronor.

- Areim Fond II kommer att investera i Sverige, huvudsakligen i Stockholm, med fokus på utveckling av kontorsfastigheter. Förvärvet av Chokladfabriken, en kontorsfastighet i attraktivt kommunikationsläge med både utvecklingspotential och befintligt kassaflöde, är helt i linje med strategin för fonden, säger Therese Rattik, vd för Areim.

– Vi är självklart nöjda med förvärvet av Chokladfabriken då Sundbyberg är en spännande delmarknad med väldigt goda framtidsutsikter, säger Mikael Hesselvall, ansvarig för transaktionen på Areim.

Relaterade artiklar

Ämnen

Colliers Sverige på Branschguiden

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 60-tal experter och genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Debt Advisory, Leasing, Tenant Representation & Enterprise Clients, Workplace Advisory & Project Management samt Valuation. Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till att våra kunder får p...

Läs mer om Colliers Sverige på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Hjärnan i fokus när AMF "labbar" framtidens kontor

Bygg/Arkitektur Med hjärnan i fokus. Så kan man kanske sammanfatta hur AMF Fastigheter tillsammans med Merry Monday tagit sig an det nya huvudkontoret. I hjärtat av Mood-huset så kommer kollegorna med start måndag välkomnas in i tre av årets årstider. Fastighetssverige var där för att få ta del av de tankar som format det framtidsspanande kontorslandskapet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige