Image
Hemsö och Sveanor säljer till KLP för 2,6 miljarder kronor.
Hemsö och Sveanor säljer till KLP för 2,6 miljarder kronor. Bild: Hemsö/ Sveanor

KLP köper för 2,6 miljarder i Stockholm

Transaktioner Hemsö och Sveanor säljer den gemensamt ägda fastigheten Princeton 1 i Hagastaden i Stockholm. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 2,6 miljarder kronor. Köpare är KLP Eiendom.
Publicerad den 21 Februari 2020

Säljarna har haft Nordanö som rådgivare.

Byggnaden är högklassig life science-fastighet som är under uppförande och belägen invid Nya Karolinska Sjukhuset. Fastigheten omfattar 23 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta och beräknas inflyttningsklar 2021. Hyresavtal har tecknats med Raysearch Laboratories samt Region Stockholm.

– Försäljningen är ett naturligt steg då byggnaden är en kontorsfastighet som inte uppfyller Hemsös kriterier för definitionen av en samhällsfastighet. Vi är också nöjda med att vi fått en köpare som är en professionell och långsiktig ägare, säger Nils Styf, vd för Hemsö.

Köpare är KLP Eiendom. Försäljningen sker i form av att Hemsö Life Holding AB och Sveanor JV Holding AB säljer aktierna i Scandinavian Life Science AB som äger fastigheten. Frånträde sker i samband med färdigställande.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Nordanö på Branschguiden

Nordanö grundades 1992 under namnet Leimdörfer och är en ledande finansiell rådgivare vid fastighetsrelaterade transaktioner i Norden. Genom att kombinera djup fastighetsmarknadskunskap med finansiell spetskompetens, har firman varit rådgivare vid ett stort antal av de största och mest komplexa affärerna i Norden. Sedan 2016 har firman genomfört transaktioner till ett sammanlagt värde om cirka 120 miljarder kronor. Nordanö är helt oberoende och ägs i sin helhet av aktiva partners. Teamet består av 40 personer med kontor i Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn och Oslo. www.nordanopar...

Läs mer om Nordanö på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Marcus Widén

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige