Image
King vinner Sveriges Snyggaste Kontor 2021! Här syns Elinor Wattman från King ihop med Marco Checchi från Studio Stockholm Arkitektur och moderator Karin Adelsköld.
King vinner Sveriges Snyggaste Kontor 2021! Här syns Elinor Wattman från King ihop med Marco Checchi från Studio Stockholm Arkitektur och moderator Karin Adelsköld.

King vinner Sveriges Snyggaste Kontor 2021!

Stora Kontorsdagen Under torsdagens mötesplats Stora Kontorsdagen på At Six i Stockholm vann King Sveriges Snyggaste Kontor 2021 med sitt nya kontor i Vasakronans Sergelhuset vid Sergels torg i Stockholm.
Publicerad den 18 November 2021

Vid lunchtid på torsdagen utsågs Kings kontor till segrare i Sveriges Snyggaste Kontor.
- Det här känns helt fantastiskt, vilken ära! Tack, nu ska vi fira med tårta och champagne, säger Elinor Wattman, Senior Group Work place Manager på King.
- Helt grymt, vi är jättestolta, säger Marco Checchi, grundare, Studio Stockholm Arkitektur som dessutom varit arkitekt för två tidigare vinnare av Sveriges Snyggaste Kontor, Dice och Kindred.

King flyttade in i sina nya lokaler belägna i Sergelhuset 2 under hösten 2020 och här sitter idag drygt 650 medarbetare fördelade över sju våningsplan 11 500 kvadratmeter. Att under dessa förutsättningar hitta lösningar som bygger en gemensam kultur och stimulerar innovation var därför fokus för Studio Stockholms arbete. Till detta ville man utifrån Kings ledord "Seriously Playful" möjliggöra tydligt lekfulla konceptuella grepp, utan att bli naiva i sina uttryck. Resultatet är ett kontor med en modern estetik där kreativa miljöer samspelar med en internationell karaktär och väl omhändertagna detaljer, samt optimerade teamytor som stöttar det nyskapande arbetsflöde som utmärker King.

– Att vårt nya kontor delvis tillkom under en tid av pandemi och distansarbete innebar många viktiga insikter om vilken typ av arbetsgivare vi vill vara, och hur vi skapar en långsiktigt attraktiv och hållbar arbetsplats. Här har Studio Stockholm varit en utmärkt partner i att både lyssna in, och i att utmana oss. Den här utmärkelsen stärker oss därför i övertygelsen om att vi verkligen har ett helt unikt kontor, säger Elinor Wattman.

Marco Checchi:
– Det är en fantastiskt hedrande utmärkelse att få, särskilt under en pandemi då kriterierna nytänkande och arbetsmiljö har varit viktigare än någonsin. Tillsammans med King har vi skapat ett kontor som på djupet förmedlar vilka bolaget är, både idag och imorgon, och som därmed stöttar såväl varumärket som affären. Det vet jag att King själva upplever som en stor styrka med slutprodukten, och det tror jag att juryn också har sett i sin bedömning.

Här kan du se Kings kontor så som det nominerades på Sveriges Snyggaste Kontors sajt.

Totalt antal röster som kom in under perioden 2 oktober till och med 29 oktober var 33 294 på de 52 nominerade kontoren.

Tvåa blev Digiwise kontor i Västerås och trea blev Cecil Coworking i Stockholm.


Här är tio i topp-listan:
1. King, Stockholm
2. Digiwise, Västerås
3. Cecil Coworking, Stockholm
4. GDM Konsult, Sundsvall
5. Vision Förbundshus, Stockholm
6. Advokatfirman Vinge, Stockholm
7. Consid, Nyköping
8. ecarx, Göteborg
9. Wise Group, Stockholm
10. Vasakronan, Stockholm

Samtliga års vinnare av Sveriges Snyggaste Kontor:
2021: King, Stockholm
2020: Axis Communications, Lund
2019: Kindred, Stockholm
2018: Atrium Ljungberg, Stockholm
2017: SEB, Solna
2016: Dice, Stockholm
2015: Collector, Göteborg
2014: Arcona/Exengo, Stockholm
2013: Microsoft, Kista
2012: Ideas, Malmö
2011: Dice, Stockholm

Relaterade artiklar

Ämnen

Stora Kontorsdagen 2023

Var: Grand Hôtel, Stockholm (Spegelsalen)

När: 16 november, 09.00 - 16.00

Pris: 5995 kronor exkl. moms 

Du anmäler dig till seminariet här.

Stora Kontorsdagen är ett seminarium som fokuserar helt och hållet på marknaden för, och utvecklingen av, kontorsmarknaden. Här blir du uppdaterad på det allra senaste inom kontorsmarknadens alla aspekter samtidigt som du får gott om tid för att knyta nya, värdefulla kontakter.

Stora Kontorsdagen riktar sig till investerare, ägare, mäklare, konsulter, arkitekter, designers, entreprenörer, utvecklare, advokater, finansiella aktörer med flera som i tjänsten kommer i kontakt med kontorsmarknaden.

Under programmet tittar vi närmare på ett antal nya trender och får en rejäl marknadsuppdatering som hjälper oss att ta rätt beslut i framtiden.


Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com


Arrangörer:

Partner:Film från tidigare event:

Mer från Fastighetssverige