Image
JM säljer för 92 miljoner kronor
JM säljer för 92 miljoner kronor Bild: Istock

JM säljer i Frihamnen

Transaktioner JM har avtalat om försäljning av en kommersiell fastighet i Frihamnen, Stockholm. Affären uppgår till 92 miljoner kronor efter avdrag för uppskjuten skatt.
Publicerad den 26 Juni 2024

Fastigheten Stockholm Haifa 1 består av cirka 3 560 kvadratmeter uthyrningsbar yta och är belägen i det framtida utvecklingsområdet Frihamnen. Då ingen utveckling av fastigheten bedöms vara aktuell i närtid, har JM beslutat om avyttring till en aktör som inom ramen för sin verksamhet har bättre möjligheter att utveckla fastigheten i enlighet med rådande förutsättningar. Transaktionen sker i form av bolagsförsäljning.

Affären medför ett resultat från fastighetsförsäljning om cirka 17 miljoner kronor som kommer att redovisas i det tredje kvartalet 2024 inom affärssegment JM Bostad Stockholm. Likvid erhålls i samband med frånträdet den 30 augusti 2024.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Största transaktionerna under första halvåret

Lista Här sammanställer Fastighetssverige de största transaktionerna som gjorts på den svenska marknaden under det första halvåret 2024.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige