Image

JLL får hyra ut nya "Folkanfastigheten"

UTHYRNING Jones Lang LaSalle bistår FastPartners vid uthyrningen av kontor i den nya "Folkanfastigheten" på Östermalmstorg i Stockholm city. Fastigheten beräknas vara färdigställd under hösten 2009 och förhyrningen inleds under 2010.
Publicerad den 26 Juni 2008

Det handlar om fyra toppmoderna kontorsplan om totalt cirka 4 700 kvadratmeter i den nya fastigheten på Östermalmstorg 1-3 som är under uppförande.

Fastigheten, Krejaren 2, ska uppföras på det ställe där "Folkanfastigheten" tidigare stod och förväntas bidra till att förstärka torgets nuvarande karaktär.

T-baneplan, gatuplan och första våningen kommer att rymma ett Åhlénsvaruhus medan det på taket ska byggas ett antal bostadsrätter.

Den nybyggda fastigheten kommer att innehålla drygt 10 000 kvadratmeter, varav 4 100 kvadratmeter handel, 1 300 kvadratmeter bostäder samt 4 700 kvadratmeter kontor med utsikt över Östermalmstorg.

- Vi är väldigt glada över att ha fått ett prestigeuppdrag som detta. Läget vid Östermalmstorg mitt i Stockholm city är helt unikt och kontoren kommer dessutom att vara mycket moderna och funktionella. Vi ser fram emot att bidra till en effektiv uthyrningsprocess för både fastighetsägaren och hyresgästerna, säger Mikael Wallgren, uthyrningschef på Jones Lang LaSalle.

Färdigställandet av fastigheten beräknas ske under senhösten 2009. Nya hyresgäster är välkomna att flytta in på Östermalmstorg 1-3 första kvartalet 2010.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Obos Nya Hem-vd:n vill se sänkta trösklar till ägt boende

Bostäder Det är ingen nyhet att exempelvis lärare, poliser och brandmän har svårt att efterfråga nybyggda bostadsrätter på många håll i landet. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, menar att de som får samhället att fungera också borde har råd med en egen bostad. – Det här är en jätteviktig fråga, speciellt nu när det är tuffa tider. Något måste göras så att fler kan ta sig in på den ägda bostadsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige