Image
Infrahubs säljer stor logistikfastighet till Blackrock.
Infrahubs säljer stor logistikfastighet till Blackrock. Bild: Infrahubs

Infrahubs säljer stor logistikfastighet till Blackrock

Transaktioner Infrahubs har tecknat avtal om att sälja en ny logistikfastighet på 31 500 kvadratmeter i Vaggeryds kommun till den globala kapitalförvaltaren Blackrock.
Publicerad den 24 Januari 2024
Infrahubs logistikfastighet som man säljer till Blackrock. Bild: Infrahubs
Infrahubs logistikfastighet som man säljer till Blackrock.

Fastigheten ligger logistikområdet Södra Stigamo, söder om Jönköping i nära anslutning till E4:an och logistikanläggningen har en yta om cirka 31 500 kvadratmeter. Fastigheten är till 100 procent uthyrd till Svenska Retursystem AB.

Fastigheten är anpassad för framtidens logistik gällande automatisering, miljöcertifiering och energi. Anläggningen har en kapacitet att tvätta 70 miljoner lådor och 4 miljoner pallar per år och följer Svenska Retursystems höga standard vad gäller hållbarhet för bland annat energieffektivitet och cirkulära flöden av vatten. Byggnaden uppförs enligt hållbarhetscertifieringen Miljöbyggnad Silver. En av Skandinaviens största solcellsanläggning har installerats på taket med en beräknad årlig energiproduktion på 3,7 GWh. Sedan byggnationen har anläggningen skapat 55 nya arbetstillfällen inom hållbarhetssektorn i Vaggeryds kommun.

– Efterfrågan från hyresgäster inom logistik är fortsatt hög. Detta skapar också en stark investeringsvilja inom logistikmarknaden för moderna och hållbara logistikfastigheter med bra lokalisering, långa hyresavtal och starka hyresgäster. Försäljningen till BlackRock är ytterligare ett bevis för detta och som visar att Infrahubs har ett koncept och erbjudande för framtidens logistik, säger Andreas Ekberg på Infrahubs.

– Vi har som målsättning är att vara ledande inom hållbarhet i branschen. Det ställer krav på att vi, tillsammans med våra leverantörer, tar hänsyn till och ansvar för den ekonomiska, miljömässiga och sociala påverkan våra aktiviteter har på vår omvärld, säger Hans Bengtsson på Infrahubs.
– Detta förvärv innebär ytterligare en modern och attraktiv logistikfastighet med en särskilt stark hållbarhetsprofil till vår fastighetsportfölj i Norden. Vi ser fram emot att fortsätta stärka vår närvaro i regionen, kommenterar Thorsten Slytå, Managing Director och Head of Nordic Real Estate på Blackrock.

Transaktionen förväntas slutföras i januari 2024.

Catella Corporate Finance och Wistrand har varit kommersiell respektive legal rådgivare till Infrahubs. Linklaters har varit legal rådgivare till Blackrock.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige