Image
Flygbild över Bellevuegården.
Flygbild över Bellevuegården. Bild: MKB/Ikano/Bergslagsbild

Ikano Bostad och MKB i samarbete – investerar en halv miljard

Bostäder MKB Fastighets AB och Ikano Bostad ska samverka kring nyproduktion och social hållbarhet i stadsdelen Bellevuegården i Malmö. Både bostadsrätter och hyresrätter kommer att tillföras området, samtidigt som befintliga fastigheter och den yttre miljön kommer att rustas upp.
Publicerad den 7 November 2023

I området som idag består av drygt 1 000 hyresrätter som ägs och förvaltas av MKB kommer bolagen gemensamt att investera en halv miljard i nyproduktion av bostäder och upprustning av området. MKB planerar för att bygga 240 hyreslägenheter där både hyresnivån och klimatpåverkan ska vara lägre än i normal nyproduktion.

Ikano Bostad planerar att bygga de första bostadsrätterna i Bellevuegården. Totalt handlar det om 14 radhus och cirka 40 lägenheter i flerbostadshus.

MKB och Ikano Bostad kommer i dialog med de boende i området utveckla en sammanhängande utemiljö. På gårdarna planeras det för lekplatser, grillplatser, odlingsmöjligheter, sportplaner och planteringar.

MKB kommer också att investera i bättre belysning, upprustning av garage och en ny modern avfallshantering.

Affären innebär att Ikano Bostad köper byggrätter för 54 bostadsrätter i Bellevuegården av MKB och att MKB köper 62 byggrätter för hyreslägenheter i Elinegård av Ikano Bostad. Syftet är att skapa blandade upplåtelseformer i båda bostadsområdena.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige