Image
HSB Göta köper Ärlan 16 och Byttorpshörn 1 i Borås.
HSB Göta köper Ärlan 16 och Byttorpshörn 1 i Borås. Bild: HSB Göta

HSB Göta köper 105 lägenheter i Borås

Transaktioner HSB Göta har köpt fastigheterna Ärlan 16 och Byttorpshörn 1 i Borås med sammanlagt 105 lägenheter.
Publicerad den 2 Juli 2015

Säljare är Cernera Fastigheter.

- De två fastigheterna ligger mycket attraktivt i Villastaden och Byttorp och kompletterar mycket väl vårt tidigare bestånd. En av fastigheterna Byttorpshörn innehåller också en möjlig exploatering med ett 40-tal bostadsrätter. Här har vi under året haft inflyttning i bostadsrättsföreningen Utsikten med 46 lägenheter, säger Henrik Zäther, vd på HSB Göta.

Övervägande del av lägenheterna är mindre studentlägenheter med ett rum och kokvrå/kök, den totala uthyrningsbara arean är 2 300 kvadratmeter. HSB:s hyresbestånd i Borås är efter detta cirka 1 000 lägenheter och därmed har HSB Göta nu över 2 500 hyresrätter som förvaltas av dotterbolaget HSB Gambrinus.

Förvaltningsvolymen uppgår till 200 000 kvadratmeter bostäder och lokaler, varav merparten finns i Jönköping och Borås.

- Vår ambition är att, utöver uppförandet av nya hyres- och bostadsrätter, också långsiktigt förvärva mer hyresfastigheter inom vårt verksamhetsområde, vilket är ett sätt att bygga vidare och utveckla vår verksamhet till gagn för våra ägare och medlemmar, säger Henrik Zäther.

Båda fastigheterna har förvärvats av Cernera Fastigheter som har stort fokus på Borås.

- Cerneras verksamhet är uppdelas i tre affärsområden, Aktiv förvaltning av kontors- och handelsfastigheter, Kommersiella fastighetsprojekt och Bostadsprojekt. Då dessa fastigheter ligger utanför dessa affärsområden gläder det oss att kunna överlämna fastigheterna till en välrenommerad och etablerad hyresvärd. Vi frigör därmed resurser för fortsatt expansion inom kärnverksamheterna, säger Lars Angwald, vd på Cernera Fastigheter.

Panreal har varit Cerneras rådgivare i affären.

Ämnen

Panreal på Branschguiden

Panreal är en partnerägd rådgivare som erbjuder kvalificerad transaktionsrådgivning och projektledning vid bolagsöverlåtelser på den svenska fastighetsmarknaden.

Firman erbjuder heltäckande rådgivningstjänster och service till alla slags investerare – allt från bygg- och fastighetsutvecklingsbolag till institutioner, fonder och onoterade bolag.
Genom en kombination av starkt engagemang, djup kunskap om fastighetsmarknaden och stor erfarenhet av bolagsaffärer är Panreal en självklar partner i transaktioner där optimal värdetillväxt är en förutsättning.

Panreal är...

Läs mer om Panreal på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Insatsteam ska lösa bostadsbyggandet i nyindustrialiseringsorter

Bostäder Fyra bostadsministrar, 3,5 år som samordnare och varav ett år som utredare – nu kommer förslagen från den statliga utredaren för hur bostadsbyggandet ska öka. Rapport från ett skeende är namnet som utredare Peter Larsson gett utredningen om hur samhällsbyggandet i Norrbottens och Västerbottens län ska öka och strukturella hinder minska. Tre förslag är redan under beredning och nu kommer fler förslag på hur aktörerna ska samordnas för att säkra befolkningsförsörjningen ska gå i rätt takt för den gröna industrins framfart.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige