Image
Bild: Hökerum Fastigheter

Hökerum köper för 400 miljoner kronor i Jönköping

Bolag Hökerum Fastigheter har förvärvat Huskvarna Centrum – en centrumfastighet som utgör ett stort kvarter i centrala Huskvarna, Jönköpings kommun. Fastigheten har en total uthyrbar area om 32 000 kvadratmeter, fördelat på 195 hyresrättslägenheter och drygt 17 000 kvadratmeter kommersiella lokaler. Säljare är Plejad AB och Panreal har varit rådgivare i affären.
Publicerad den 24 Augusti 2019

Hökerum Fastigheter har ingått ett aktieöverlåtelseavtal avseende förvärv av fastigheten Rosengård 14, vilken är en lokalförsörjande centrumfastighet som utgör Huskvarna centrum i Jönköpings kommun. Byggnaden innefattar cirka 15 000 kvadratmeter bostäder, motsvarande 195 lägenheter, samt drygt 17 000 kvadratmeter lokaler med inslag av bland annat livsmedel, gym, kommunal verksamhet, bank, kontor och butiker. Tillträdet kommer att ske den 1 oktober i år.

Säljaren är Plejad AB, vilket ägs av Invex Group AS. Underliggande fastighetsvärde uppgår till cirka 400 miljoner kronor. Panreal har varit säljarens affärsmässiga rådgivare i transaktionen. Advokatfirman Glimstedt har agerat juridisk rådgivare till säljaren och WSA Law har agerat juridisk rådgivare till köparen.

Viktor och Linda Ståhl, ägare av Hökerum Fastigheter meddelar att de är mycket nöjda och glada att kunna genomföra detta förvärv då det kompletterar deras befintliga fastighetsbestånd i Jönköping.
– Vi förvaltar sedan tidigare 380 lägenheter i närområdet och med denna fastighet får vi möjlighet att skapa en ännu bättre förvaltningsorganisation med utgångspunkt från Huskvarna, säger Viktor Ståhl.

Fastigheten innehåller även utvecklingsmöjligheter via ett positivt planbesked.
– Detta är något vi nu kommer att jobba vidare med och kan framöver innebära att vi kan bygga ytterligare 100 bostäder på fastigheten, säger Linda Ståhl.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Panreal på Branschguiden

Panreal är en partnerägd rådgivare som erbjuder kvalificerad transaktionsrådgivning och projektledning vid bolagsöverlåtelser på den svenska fastighetsmarknaden.

Firman erbjuder heltäckande rådgivningstjänster och service till alla slags investerare – allt från bygg- och fastighetsutvecklingsbolag till institutioner, fonder och onoterade bolag.
Genom en kombination av starkt engagemang, djup kunskap om fastighetsmarknaden och stor erfarenhet av bolagsaffärer är Panreal en självklar partner i transaktioner där optimal värdetillväxt är en förutsättning.

Panreal är...

Läs mer om Panreal på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige