Image
Kronåsen i Uppsala.
Kronåsen i Uppsala. Bild: Hemsö

Hemsö hyr ut till Academedia

Uthyrning Hemsö har tecknat ett 12-årigt hyresavtal med skolkoncernen Academedia för två byggnader på totalt cirka 2 000 kvadratmeter i Uppsala.
Publicerad den 20 Mars 2023

I det gamla regementsområdet Polacksbacken utvecklar Hemsö ett modernt gymnasiecampus. Academedias gymnasieskola Drottning Blanka flyttar nu till campuset där NTI Gymnasiet och ProCivitas gymnasium sedan tidigare är etablerade.

Den kulturminnesmärkta fastigheten består av 20 byggnader och en omfattande ombyggnation pågår för närvarande på området. Inför skolstarten i höst kommer även Uppsala kommuns gymnasieskola Lundellska att flytta till campuset.

– Campus Polacksbacken är en mycket fin och central fastighet. Det känns väldigt bra att Hemsö utvecklar det gamla regementet till ett nytt och modernt gymnasiecampus med plats för totalt cirka 2 500 elever, säger Jonas Jalkander som är projektutvecklare på Hemsö.

Området där fastigheten ligger har en lång historia som går tillbaka till slutet av 1800-talet då det användes av militären. Den nuvarande bebyggelsen uppfördes i början av 1900-talet.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Malmö vinner Årets Stadskärna

Öresund Igår prisades Malmö för arbetat man gjort med sin stadskärna med priset Årets Stadskärna. Fastighetssverige kollade närmare på vad som pågår i Malmö på fastighetssidan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige