Image

Hellström: Högre värdejusteringar framöver

RAPPORTER Castellum redovisar ett resultat efter skatt på 435 miljoner kronor för det tredje kvartalet (150), motsvarande 2,65 kronor per aktie.
Värdeförändringarna var 197 miljoner kronor (-139).
Vd Håkan Hellström tror att det kan bli tal om högre värdejusteringar inför årsskiftet, och han menar att bolaget har för få vakanser i Göteborg.
Publicerad den 20 Oktober 2010

Detta beroende på dels på, säger han till nyhetsbyrån Direkt, prisbilden på en allt mer aktiv marknad och dels på grund av den ökade inflationstakten efter kvartalets utgång.

- Efter att vi stängt böckerna har vi sett vad indexjusteringen kommer att bli nästa år - och den kommer att bli högre än när vi gjorde värderingen i det tredje kvartalet. Inflationen enskilt i september månad var faktiskt ganska hög och det kommer också att slå igenom, säger Håkan Hellström.

I delårsrapporten har Castellum räknat med en indexjustering om 0,5 procent för år 2011, medan den senaste kpi-siffran pekar på 1 â€" 1,5 procent.

Castellum kan också komma att köpa i en högre takt under det sista kvartalet.

- Vi är även intresserade av förvärv, men inte av fastigheterna som är fullt uthyrda med långa kontrakt. Det finns så många andra som är så oerhört intresserade av dem. Vi vill köpa där vi kan tillföra något, något med mycket vakans, pågående projekt eller stora ombyggnader. Vi räknar på mer och mer som kan vara intressant för oss. Så här långt ligger vi på miljardtempot för helåret, så vi kan definitivt öka det. Men det måste vara bra avkastande, säger Hellström till nyhetsbyrån Direkt.

Efterfrågan på hyresmarknaden är god, enligt Hellström, som menar att bolaget för närvarande har för få vakanser i Göteborg.

- Vi har för lite att sälja där. Stockholm har vi fortfarande lite vakanser i, till exempel i Kista och Akalla, säger Håkan Hellström till nyhetsbyrån Direkt.

Hyresintäkterna det tredje kvartalet uppgick till 691 miljoner kronor (676).

Förvaltningsresultatet uppgick till 324 miljoner (325).

För niomånadersperioden blev resultatet efter skatt 1 038 miljoner (17).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Rabatterna fortsätter minska på fastighetsbörsen

Lista De noterade fastighetsbolagen på de två största listorna har nu alla lämnat sina Q1-rapporter för 2024 och man kan konstatera att utefter substansvärdena som rapporterats så fortsätter rabatterna att sjunka och allt fler handlas till premie på börsen. Här presenterar Fastighetssverige en färsk lista uppdaterad efter rapportfloden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige