Image
Heba och Åke Sundvall säljer två fastigheter i Vårberg till Svenska Bostäder.
Heba och Åke Sundvall säljer två fastigheter i Vårberg till Svenska Bostäder. Bild: Heba

Heba och Åke Sundvall säljer två fastigheter för 725 miljoner till Svenska Bostäder

Transaktioner Heba och Åke Sundvall har genom sina JV-bolag VBT Utvecklings AB tecknat avtal om överlåtelse av två fastigheter i Vårberg. Köpare är AB Svenska Bostäder. Affären genomförs som två bolagsaffärer och tillträdena är preliminärt 1 september 2024 respektive 1 juni 2025. Affären är villkorad beslut i AB Svenska Bostäders styrelse, Stockholms Stadshus AB:s styrelse samt i Stockholms stads kommunfullmäktige.
Publicerad den 27 Februari 2024

Fastigheterna i Vårberg uppfördes som bostadsrätter men när marknaden blev avvaktande konverterades fastigheterna till hyresrätter. Fastigheterna säljs via en aktiebolagstransaktion. Köpeskillingen för aktierna är baserad på ett underliggande fastighetsvärde om 725 miljoner kronor.
– Vi är glada över att ha bidragit till utvecklingen i Vårberg genom att bygga dessa trivsamma hyresbostäder. Svenska Bostäder, med stor erfarenhet av att skapa attraktiva och trygga områden, är den perfekta aktören att nu ta över. Genom affären får vi och Åke Sundvall ännu bättre förutsättningar att fokusera på våra kommande gemensamma stora utvecklingsprojekt, säger Patrik Emanuelsson vd för Heba Fastighets AB.
– Att utveckla och bygga hus med visionen om att skapa stadens mest omtyckta områden, innebär att varje beslut och detalj är noggrant avvägda vilket vi ser förverkligat i Vårberg. Efter försäljningen till Svenska Bostäder ser vi på Åke Sundvall nu fram emot att tillsammans med Heba fortsätta utveckla och bygga fler kvarter med vackra, funktionella och hållbara hus där människor och verksamheter utvecklas, säger Martin Sundvall vd för Åke Sundvall AB.

Fastigheterna omfattar 300 lägenheter i Vårberg om totalt 5 310 kvadratmeter boa och 7 097 kvadratmeter BOA totalt 12 407 kvadratmeter BOA.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Heba Fastighets AB på Branschguiden

Heba är en långsiktig och erfaren fastighetsägare som utvecklar, äger och förvaltar bostäder och samhällsfastigheter i Stockholmsregionen, Uppsala och Mälardalen. Genom vårt kunnande erbjuder vi hållbara och trygga boenden att trivas i under livets olika faser. Vi skapar värde för ägare och samhälle genom nöjda hyresgäster, tryggare och attraktivare bostadsområden och förtroendefulla partnerskap.
Heba grundades 1952 och är sedan 1994 noterade på Nasdaq Stockholm AB Nordic Mid Cap.
Läs mer på: www.hebafast.se

Läs mer om Heba Fastighets AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige