Image
Panorama i Bredäng.
Panorama i Bredäng. Bild: Heba

Heba och Åke Sundvall säljer fyra fastigheter till Resinova

Transaktioner Heba och Åke Sundvall har genom sina JV-bolag Doktoranden i Rosendal AB och VFG 4 AB tecknat avtal om överlåtelse av fyra fastigheter i Bredäng och Rosendal i Uppsala. Köpare är Resinova Bostads AB. Affären genomförs som två bolagsaffärer och tillträdet är 29 september 2023 respektive 1 december 2023.
Publicerad den 22 Juni 2023

Fastigheterna i Uppsala och Bredäng uppfördes som bostadsrätter men när marknaden blev avvaktande konverterades delar av fastigheterna till hyresrätter. Fastigheterna säljs via en aktiebolagstransaktion. Köpeskillingen för aktierna är baserad på ett underliggande fastighetsvärde om 402 miljoner kronor.

JV-bolaget i Uppsala inkluderade, utöver ovan, en hyresfastighet som avyttrades innan årsskiftet samt en fastighet som avyttrades som bostadsrätter under våren 2023. JV-bolaget i Bredäng inkluderade, utöver hyreshuset som avyttras till Resinova Bostads AB, två fastigheter som avyttrats som bostadsrätter tidigare under året. Den totala vinsten som genererats i JV-bolagen och som ett resultat av samtliga avyttringar motsvarar en vinst om cirka 90 miljoner kronor.
– Projekten i JV-bolagen omfattar Hebas första bostadsrätter och utgången har varit framgångsrik. Affären med Resinova ger oss ännu bättre förutsättningar att fokusera på våra kommande gemensamma stora utvecklingsprojekt, säger Patrik Emanuelsson vd Heba Fastighets AB.
– Att utveckla och bygga hus med visionen om att skapa stadens mest omtyckta områden, innebär att varje beslut och detalj är noggrant avvägda. Affären möjliggör för oss att fortsätta bygga fler kvarter med vackra, funktionella och hållbara hus där människor och verksamheter utvecklas, säger Martin Sundvall, vd för Åke Sundvall AB.

Fastigheterna omfattar 56 lägenheter i Bredäng om totalt 2 514 kvadratmeter och 117 lägenheter i Uppsala om totalt 5 532 kvadratmeter.
– I och med förvärvet stärker Resinova sin portfölj med ytterligare två välbelägna och hållbara fastigheter, säger Henrik Jussi-Pekka, vd på Möller & Partners samt medgrundare till Resinova Bostads AB.

Lindahl har varit juridisk rådgivare till säljaren. Foyen Advokatfirma har varit juridisk rådgivare och JLL teknisk rådgivare åt köparen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Heba Fastighets AB på Branschguiden

Heba är en långsiktig och erfaren fastighetsägare som utvecklar, äger och förvaltar bostäder och samhällsfastigheter i Stockholmsregionen, Uppsala och Mälardalen. Genom vårt kunnande erbjuder vi hållbara och trygga boenden att trivas i under livets olika faser. Vi skapar värde för ägare och samhälle genom nöjda hyresgäster, tryggare och attraktivare bostadsområden och förtroendefulla partnerskap.
Heba grundades 1952 och är sedan 1994 noterade på Nasdaq Stockholm AB Nordic Mid Cap.
Läs mer på: www.hebafast.se

Läs mer om Heba Fastighets AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige