Image
Heba köper i Nynäshamn.
Heba köper i Nynäshamn. Bild: Heba

Heba köper i Källberga

Transaktioner Heba Fastighets AB har tecknat avtal med bolag kontrollerat av MAMA Management AB gällande förvärv av 123 nyproducerade hyreslägenheter finansierade med investeringsstöd, i nya området Källberga. Förvärvet blir Hebas första etablering i Nynäshamn.
Publicerad den 11 Oktober 2021

– Jag är väldigt glad över att Heba är med när Källberga utvecklas. Här finns det småskaliga och naturnära i en spännande och ny form där ekologisk och social hållbarhet står i centrum. Förutsättningarna rimmar väl med Hebas strategi att erbjuda bostäder för livets olika faser. Vår första etablering i Nynäshamn får dessutom ett attraktivt läge, nära Nynäshamn och med pendlingsmöjlighet till Stockholm, säger Patrik Emanuelsson vd på Heba.
– Vi är mycket glada att vi fått möjligheten att ingå avtal med Heba. Källberga är ett mycket spännande projekt, med en hög ambition på både bostadskvalitet och arkitektur, säger Markus Furby vd för MAMA Management.
– Att just Heba kommer att förvalta projektet i framtiden är något vi är mycket nöjda över. Vi delar synsätt gällande kvaliteter i arkitektur, byggande och förvaltning, vilket har förenat oss i samtal och förhandling. Vi ser fortsatt fram emot att arbeta med projektet i samarbete med Heba, säger Magnus Månsson, arkitekt, Semrén & Månsson.

Investeringsstödet innebär att normhyran på hyresrätterna max får vara 1 550 kronon/kvadratmeter. Köpeskillingen är baserad på ett underliggande fastighetsvärde om 306 miljoner kronor. Förvärvet genomförs som en bolagsaffär. Heba garanterar projektet genom en så kallad forward funding. Bostäderna byggs enligt certifieringen Miljöbyggnad Silver.

Förvärvet omfattar fastigheterna Sittesta 2:48, 2:49 och 2:53. Produktionsstart är planerad till kvartal 2 2022 och färdigställande till kvartal 3 2023.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Heba Fastighets AB på Branschguiden

Heba är en långsiktig och erfaren fastighetsägare som utvecklar, äger och förvaltar bostäder och samhällsfastigheter i Stockholmsregionen, Uppsala och Mälardalen. Genom vårt kunnande erbjuder vi hållbara och trygga boenden att trivas i under livets olika faser. Vi skapar värde för ägare och samhälle genom nöjda hyresgäster, tryggare och attraktivare bostadsområden och förtroendefulla partnerskap.
Heba grundades 1952 och är sedan 1994 noterade på Nasdaq Stockholm AB Nordic Mid Cap.
Läs mer på: www.hebafast.se

Läs mer om Heba Fastighets AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige