Image
Patrik Emanuelsson, vd Heba.
Patrik Emanuelsson, vd Heba. Bild: Pressbild

Heba blir delägare i Colive

Bolag Heba blir elvaprocentig delägare i Colive genom nyemission. Colive är en av Sveriges första operatörer av delningsboende genom så kallade coliving-hubbar.
Publicerad den 3 December 2021

– Med Colive kan vi på Heba erbjuda en ny och social boendeform för unga vuxna. Med coliving hamnar du naturligt i en gemenskap genom ditt boende. Att vara med i utvecklingen av coliving känns både spännande och helt rätt. Bostadssituationen för unga idag är svår. Det här är ett sätt att möta behoven, säger Patrik Emanuelsson vd Heba.
– Nu kan vi ta ytterligare steg med vår ambitiösa tillväxtplan och produktinnovation för att vara en del av att lösa bostadsbristen för unga vuxna i Sverige. Det är viktigt för oss att jobba med strategiska investerare som delar våra värderingar och jag är därför stolt över att kunna välkomna ännu en sådan långsiktig fastighetsaktör som delägare, säger Katarina Liljestam Beyer, CEO och medgrundare av Colive.

Colive erbjuder nya smarta delningslägenheter för personer 20-35 år. Hyresgästen har sitt eget privata rum och lever samtidigt på stora ytor och delar vardagen med andra som vill få ut samma sak av sin boendeupplevelse.

Hyresgästerna har tillgång till ett möblerat och modernt hem med gemensamma ytor som tillhör husets alla colivers.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Heba Fastighets AB på Branschguiden

Heba är en långsiktig och erfaren fastighetsägare som utvecklar, äger och förvaltar bostäder och samhällsfastigheter i Stockholmsregionen, Uppsala och Mälardalen. Genom vårt kunnande erbjuder vi hållbara och trygga boenden att trivas i under livets olika faser. Vi skapar värde för ägare och samhälle genom nöjda hyresgäster, tryggare och attraktivare bostadsområden och förtroendefulla partnerskap.
Heba grundades 1952 och är sedan 1994 noterade på Nasdaq Stockholm AB Nordic Mid Cap.
Läs mer på: www.hebafast.se

Läs mer om Heba Fastighets AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige