Image
Oscar Lekander, Bengt Kjell och Lars Thagesson har startat Hagabacken Fastighets AB.
Oscar Lekander, Bengt Kjell och Lars Thagesson har startat Hagabacken Fastighets AB. Bild: SBB/Amasten

Hagabackens fastighetsportfölj passerar 1,6 miljarder kronor i värde

Bolag I samband med tillträden av förvärv i början på oktober har värdet på Hagabackens Fastigheters fastighetsportfölj passerat 1,6 miljarder kronor.
Publicerad den 7 Oktober 2024

– Vi är stolta och glada över att i en svår marknad lyckats bygga upp en stark kassaflödesportfölj som reflekterar dagens räntenivåer. Även om fastighetsmarknaden har stärkts något på senare tid ser vi goda förutsättningar för vår opportunistiska approach. Vi har fortsatt en intressant pipeline med affärer och ser optimistiskt på möjligheten att fortsätta förvärva attraktiva och högavkastande hus som behövs, säger vd Oscar Lekander.

Hagabackens fastighetsportfölj uppgår till 120 000 kvadratmeter och består till cirka 50 procent av fastigheter med lätt industri och service, 25 procent av samhällsfastigheter, 15 procent av kontor och tio procent av dagligvaruhandel. Fastighetsvärdet fördelar sig med cirka 40 procent i mellersta Sverige, 35 procent i södra Sverige och 25 procent i norra Sverige.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter stortförvärvet i Stockholm – så vill Nrep växa inom hotellsegmentet

Bolag Nrep satsar i hotellsegmentet med förvärvet av Clarion Hotel Stockholm på Södermalm från Aspelin Ramm Fastigheter. Efter affären berättar Nreps Sverigechef Carl-Adam von Schéele om hotellmarknadens återhämtning om dess utveckling, hur Nrep vill fortsätta växa inom segmentet, vilka området man ser som attraktiva för hotellinvesteringar och om vilka boxar som behöver tickas av när potentiella hotellfastigheter utvärderas för köp.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige