Image
Bild: Istock

Grandab genomför fem affärer

Transaktioner Grandab har tillsammans med sina samarbetspartners under avslutningen av 2023 genomfört fyra förvärv och en försäljning.
Publicerad den 17 Januari 2024

På Lisebergs området har Grandab tillsammans med Profura Fastigheter, Bygg-Göta och SRU intressenter förvärvat fastigheten Skår 40:2. På fastigheten kommer ett hotell uppföras för Strawberry som kommer vara inflyttningsklart våren 2026. Byggnationen kommer genomföras av Byggnads Aktiebolaget Tornstaden och första spadtaget togs den 23 november.
– Vi har haft en intressant höst på en avvaktande marknad där vi tillsammans med våra samarbetspartners förvärvat en rad intressanta fastigheter med helt olika inriktningar. Att ha kommit i gång med hotellet på Liseberg och att nu få följa byggnationen är otroligt spännande, säger Carl Petre, partner i Grandab.

Köparens rådgivare i affären har varit Advokatfirman Allié.

I Kungälv, Bollestad, har Grandab tillsammans med Profura Fastigheter förvärvat 44 hektar mark med ambitionen att genom ny detaljplan skapa förutsättningar för bostadsbyggnation.
– Fastigheten, som idag är en nedlagd golfbana om 44 hektar, har mycket goda förutsättningar att på sikt bli ett mycket trevligt bostadsområde bestående av primärt villa, radhus, och- parhusbebyggelse men även inslag av flerbostadshus och offentlig service såsom förskola, äldreboende och LSS, säger Per Liljenfeldt, partner i Grandab.

Köparens rådgivare i affären har varit Advokatfirman Allié och säljarens rådgivare har varit Catella och advokatfirman Wistrand.

I Kungälv har Grandab genom Granfura Fastigheter, ett samägt bolag med Profura Fastigheter, förvärvat fastigheten Fördelaren 2. Fastigheten är fullt uthyrd till Hostek på ett långt avtal.
– I Granfura fortsätter vi våra förvärv av kassaflödesfastigheter med utvecklingspotential. Förvärvet i Kungälv avser en fullt uthyrd fastighet men där vi också tillför batterier för försäljning av redundanskapacitet, säger Carl Petre.

Köparens rådgivare i affären har varit Advokatfirman Allié och säljarens rådgivare har varit Catella och advokatfirman Lindahl.

I Ljungskile utanför Uddevalla har Grandab tillsammans med flera investerare köpt fastigheten Lyckorna 2:249. Fastigheten är idag ett vårdboende där köparna kommer bedriva ett arbete för ändrad användning.
– Lyckorna är en fantastiskt trevlig plats och den nu förvärvade fastigheten har ett kanonläge med utsikt över hela Ljungskileviken. Vi är väldigt glada att tillsammans med övriga delägare starta utvecklingen av denna fastighet, säger Carl Petre.

Köparens rådgivare i affären har varit Advokatfirman Allié och säljarens rådgivare har varit Catella.

Grandab Fastigheter II, samägt bolag mellan Grandab och Revcap, har avyttrat tomträtten Rud 51:20, Göteborg med adress Femvägsskälet 3 till Revelop V AB. Tomträtten omfattar cirka 3 300 kvadratmeter industri, lager och är fullt uthyrd. Affären har skett som bolagstransaktion och köparen har tillträtt tomträtten den 15 januari 2024.
– Vi har haft en positiv dialog med Revelop sedan försäljningsprocessen inleddes och önskar dem och hyresgästerna lycka till, säger Anja Lindström, partner i Grandab.

Säljarens rådgivare i affären har varit Newsec och Advokatfirman Allié.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Advokatfirman Allié på Branschguiden

-En allierad rådgivare

Allié är en advokatbyrå med specialisering på fastighetsrelaterad juridik – allt från förvärv, exploatering, entreprenad, hyra och arrende till överlåtelse. Vi levererar juridisk och kommersiell spetskompetens i en strävan att tillgodose fastighetsbranschens behov av en modern juridisk rådgivare.

Allié består av advokater med ett genuint intresse för fastigheter, juridik och problemlösning. Vår bakgrund av arbete med fastighetsrelaterade frågor vid större advokatbyråer, fastighetsbolag och domstol gör att vi gemensamt kan erbjuda spetskompete...

Läs mer om Advokatfirman Allié på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Obos Nya Hem-vd:n vill se sänkta trösklar till ägt boende

Bostäder Det är ingen nyhet att exempelvis lärare, poliser och brandmän har svårt att efterfråga nybyggda bostadsrätter på många håll i landet. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, menar att de som får samhället att fungera också borde har råd med en egen bostad. – Det här är en jätteviktig fråga, speciellt nu när det är tuffa tider. Något måste göras så att fler kan ta sig in på den ägda bostadsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige