Image

Genombrottsaffär för Cavendo i Helsingfors

Bolag Det nystartade bolaget Cavendo är rådgivare när AMF etablerar sig på Helsingfors kontorsmarknad tillsammans med finländska pensionsbolaget Ilmarinen.
Publicerad den 19 Maj 2015

Finska pensionsbolaget Ilmarinen är säljare av fastigheterna och blir samtidigt ny hälftenägare i det gemensamt ägda bolaget med AMF. Cavendo har varit rådgivare till AMF i förvärvet och kommer nu att leverera en förvaltningsplattform till AMF:s och Ilmarinens gemensamma bolag.

- Att få förtroende att hjälpa två så erkända institutionella investerare i en internationell affär är ett betydelsefullt genombrott för oss, säger Joakim Karlsson, vd för Cavendo.

Cavendo ska nu tillsammans med finländska konsultbolaget Mrec bistå AMF och Ilmarinen med att bygga upp en långsiktig och lokal förvaltningsorganisation för att förvalta och vidareutveckla fastigheterna. Dessutom är målsättningen att successivt utöka fastighetsbeståndet.

Cavendo grundades hösten 2014 av Joakim Karlsson, Martin Lindblad och Urban Ehrling. De har en mångårig gemensam bakgrund från Niam, en av norra Europas ledande fastighetsfondförvaltare.

- Vi har följt den finska marknaden under många år och medverkat i ett antal intressanta affärer i Helsingfors. Vi har länge förväntat oss ett ökat intresse från svenska och andra internationella investerare då vi har en långsiktig stark tro på fastighetsmarknaden i Helsingfors precis som i Stockholm, säger Joakim Karlsson.

Cavendo erbjuder rådgivning och strategiska förvaltningstjänster för institutioner och andra ägare av kommersiella fastigheter. Bolaget har verksamhet i Stockholm och Helsingfors.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige