Image
Genesta köper i Norge.
Genesta köper i Norge. Bild: Genesta

Genesta köper kontorsfastighet i Oslo

Transaktioner Genesta förvärvar Portal Skøyen i centrala Oslo. Den 23 500 kvadratmeter stora kontorsfastigheten ligger längs motorvägen E18 mellan Skøyen och Lysaker, väster om Oslos centrum. Förvärvet görs på uppdrag av Genestas femte fond GNRE Core Plus open-end, och säljarna är Backe Eiendom Invest, Stokke Industri Eiendom och Farvatn Capital.
Publicerad den 6 Maj 2022

"Vi är mycket glada över att vara tillbaka på Oslo-marknaden igen. Förvärvet är en strategisk investering i ett redan väletablerat och växande affärsdistrikt. Till exempel kommer den nya tunnelbanestationen att bli en avgörande faktor för våra framtida hyresgäster," säger David Neil, vd på Genesta.

Kommunens plan för Skøyen/Lysaker kommer att öka utnyttjandegraden och höja området. Den nya tunnelbanelinjen "Fornebu Line" byggs för närvarande och är en förlängning av Oslos tunnelbanelinje. Den nya Vækerø Station är en av sex nya stationer och kommer att ligga strax utanför Portal Skøyen och ta pendlare till Majorstuen på fem minuter.

Fastigheten har drygt 23 500 kvadratmeter uthyrningsbar yta och är så gott som fullt uthyrd till väletablerade hyresgäster med långsiktiga hyresavtal. Byggnaden rymmer välkända företag som Bilia, Verisure och Reitan Convenience. Fastigheten är modern och användarna kan njuta av ett brett utbud av tjänster, till exempel restaurang, gym, garage, konferenscenter och kaffebar.

Investeringen stöder framgångsrikt vårt mål att bygga en högkvalitativ kontorsportfölj över hela Norden. Vi kommer nu att fortsätta leta efter nya investeringsmöjligheter i Oslo och på våra andra nordiska fokusplatser, säger David Neil.

Genesta är känt i Norge för utvecklingsprojekten i Dronning Mauds gate 15, Grensen 5-7 och Mariboes gate 13 i centrala Oslo.

Selmer, PWC och Pangea Project Finance var Genestas rådgivare under förvärvet.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Södra Änggården förvandlas från industriområde till bostadsområde

Bygg/Arkitektur Södra Änggården är en ny, stor stadsdel i Göteborg som utvecklas just nu. Sex olika byggaktörer är involverade i projektet, ett projekt som hålls ihop av Development Partner. För vd Marcus Jonsson, som varit involverad sedan 2017, har det varit en resa genom pandemi, lågkonjunktur och byggkris.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige