Image
Frida Stannow Lind.
Frida Stannow Lind. Bild: Privat

Frida Stannow Lind blir ny vd på Olov Lindgren

Bolag Nu är det klart att Frida Stannow Lind blir den som i början av sommaren tillträder som vd på fastighetsbolaget Olov Lindgren. Nuvarande vd Sven Renström går vidare och blir styrelseordförande för bolaget.
Publicerad den 11 Januari 2023

Rekryteringsprocessen blev klar strax innan jul och Frida Stannow Lind tillträder rollen som vd under försommaren. Hon har lång och bred erfarenhet inom fastighetsbranschen, bland annat som affärsutvecklingschef på Kungsleden och senast från Humlegården där hon innehaft rollen som COO.
– Vi är mycket glada över att vi har lyckats värva Frida till oss. Hon har både det affärsmässiga och hållbarhetsmässiga perspektivet som är så centrala för företagets utveckling. Dessutom passar hennes inkluderande ledarskap väl ihop med den företagskultur som råder, säger Sven Renström, vd på Olov Lindgren.

Olov Lindgren har under de senaste åren haft siktet inställt mot mer digitaliserade arbetssätt. I alla fastigheter och bostäder har nyligen fiber installerats vilket bland annat har möjliggjort förbättrad energistyrning av fastigheterna. Det blir allt viktigare när tillväxten, genom såväl förvärv som nyproduktion, är kontinuerlig.
– Jag ser fram emot att tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare få leda bolaget vidare. Vi ska på ett långsiktigt och omtänksamt sätt skapa värden för våra kunder och ägare samtidigt som vi bidrar till en positiv och hållbar samhällsutveckling, säger Frida Stannow Lind.

Då Jan Ellström efter nio år som ordförande lämnar Olov Lindgrens styrelse i samband med årsstämman i maj tar Sven Renström över och blir ny styrelseordförande. Sven har varit vd för företaget lika länge.
– Styrelsen känns ju rätt så bekant så den miljön är inte ny för mig. Det är viktigt att vd och ordförande har ett gott samarbete vilket är något jag har uppskattat under min tid som vd. Det var en viktig parameter i rekryteringen och jag är övertygad om att Frida och jag kommer finna varandra. En ny ledning leder givetvis till förändring men det finns inget sådant uttalat önskemål, snarare en vidareutveckling, säger Sven Renström.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Olov Lindgren på Branschguiden

Olov Lindgren AB är ett familjeägt fastighetsbolag som förvaltar 116 fastigheter i Stockholm, bestående av bostäder och kommersiella lokaler. Fastigheterna finns inom Stockholms stad från Farsta i söder till Tensta i norr, med störst koncentration på Södermalm. Affärsidén är att förvärva och bygga samt förvalta och utveckla egna hyresfastigheter med bostäder och lokaler i Stockholmsområdet. Som långsiktig fastighetsägare tar vi ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. Vi vill bidra till en klimatsmart stad. Vår vision är hållbara miljöer där människor känne...

Läs mer om Olov Lindgren på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige