- Det ter sig otroligt märkligt att staten har misslyckats med att hitta lämpliga myndighetslokaler i Stockholms ytterstad. Detta är enbart en fråga om att vilja och därför hjälper jag nu till med några förslag, säger Lotta Edholm (FP), oppositionsborgarråd och gruppledare.
- De rödgröna har av dunkla skäl ställt in den planerade flytten av Diskrimineringsombudsmannen (DO) till Rinkeby/Tensta som ligger 15 minuter från City. Jag vill påminna regeringen om att alla Stockholms stadsdelar ligger ojämförligt mycket mer tillgängligt än de orter dit ett stort antal statliga myndigheter har utlokaliserats, säger Lotta Edholm (FP), oppositionsborgarråd och gruppledare.
De myndigheter som har valts ut i Folkpartiets rapport är sådana som inte är beroende av tillgång till viss infrastruktur eller teknisk apparatur. De platser som har valts ut är antingen större centrumområden där lediga kontorslokaler bör kunna dyka upp inom en rimlig tid, eller fastigheter som är kontorslokaler eller som efter viss anpassning kan användas som kontor.
Folkpartiets förslag på flyttar att undersöka:
• Arbetsdomstolen (21 anställda) från ”otillgängliga” lokaler i Gamla stan till Skärholmens centrum.
• Statens konstråd (27 anställda) från Vasastan till Vårbergs centrum.
• Länsstyrelsen (450 anställda) från Kungsholmen till Telias gamla lokaler i kvarteret Våldö, Farsta.
• Arbetsmiljöverket (281 anställda) från Stadshagen till kvarteret Hangaren, Skarpnäck.
• Diskrimineringsombudsmannen (100 anställda) från Norrmalm till Bredbyskolan i Järva.
• Tillväxtverket (cirka 100 anställda) från Södermalm till kvarteret Labyrinten, Hässelby Gård.
• Kammarrätten (cirka 220 anställda) från Riddarholmen till Vällingby city.
Presenteras av WeOffice
Presenteras av Pattern Geographic
Bolag Liten milstolpe passerad i bolagets ägande.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.