Image

Första spadtaget för Brunna Logistikpark

Bygg/Arkitektur I går togs det första spadtaget för Hälsobrunnen, NCC:s stora lager- och logistiksatsning i Brunna i Upplands-Bro. Totalt kommer cirka 100 000 kvadratmeter lager- och logistiklokaler att byggas.
Publicerad den 7 November 2014
FÖRSTA TAGET. I går togs det första spadtaget för Brunna Logistikpark. Vid spadarna Katarina Wåhlin Alm, vd på NCC Property Development Sverige, Morgan Norrestam, vd på Svenskt Kosttillskott, samt Camilla Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Uppland Bild: Henrik Ekberg
FÖRSTA TAGET. I går togs det första spadtaget för Brunna Logistikpark. Vid spadarna Katarina Wåhlin Alm, vd på NCC Property Development Sverige, Morgan Norrestam, vd på Svenskt Kosttillskott, samt Camilla Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Uppland

Hälsobrunnen är den första etappen av det som kommer att utvecklas till Brunna Logistikpark. Vid det första spadtaget av den 11 000 kvadratmeter stora byggnaden i går framhöll Katarina Wåhlin Alm, vd på NCC Property Development Sverige, i första hand läget.

– Det är ett strategiskt bra läge, inte långt ifrån Stockholm och med närheten till E4 och E18. Logistiken är viktig och behöver ständigt utvecklas. Vår målsättning är att bygga sunda och energisnåla lagerlokaler, sade hon.

Enda klara hyresgäster är Svenskt Kosttillskott som kommer att hyra 2 300 kvadratmeter när byggnaden står klar november 2015. Förhoppningen är att få klart med alla hyresgäster till invigningen och därefter påbörja byggnationen av nästa hus.

– Vi har byggbar mark på 200 000 kvadratmeter här och det är möjligt att bygga upp till 120 000 kvadratmeter lokalyta. Vi har en budget för att bygga 10 000 kvadratmeter varje år, så om tio år ska hela logistikparken stå klar, sade Richard Helgesson, uthyrningsansvarig på NCC.

Några risker med att bygga på spekulation ser han inte.
– Det finns en väldigt stark efterfrågan i Stockholm på moderna logistiklokaler. Och det beror mycket på den senaste tidens prioriteringar på bostäder, kontor och handel.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De investerade mest i det egna beståndet under 2023

Lista Fastighetssverige listar nu vilka noterade bolag som investerade mest i sina fastigheter under föregående år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige